KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Zvijezda iz sumnjivog penala savladala Rudara

13.05.2017. - Derbi u Gradačcu riješen iz sumnjivog penala kojeg je sudija Musić dosudio u korist domaćeg tima već u četvrtoj minuti igre

ekiparudara17
Zeleno-crni se nisu uspjeli revanširati ekipi Zvijezde za jesenji poraz u Kaknju.Poraženi su golom iz diskutabilnog penala kojeg je sudija Musić dosudio u 4.minuti jer je smatrao da je postojao kontakt Dizdarića s protivničkim igračem u kaznenom prostoru. Ermin Huseinbašić uspio je savladati golmana Aleksandra Nikolića. Dosuđeni kazneni udarac, koji je doista bio sumljiv, utjecao je na daljni tok igre, posebno na igrače Rudara koji su djelovali dezorganizirano i teško stvarali prilike. Domaći su više težili destrukciji igre, čuvali stečenu prednost i na kraju ostvarili značajnu pobjedu koja ih ostavlja u „zlatnoj“ sredini. 

Trener Beganović u drugom poluvremenu u igru je uveo tri svježa napadača: Aničića, Hajdarovića i Neimarliju, ali ni to nije pomoglo jer je podbacio vezni red i „Zeleno-crni“ skoro da nisu imali povoljnije prilike za izjednačenje. Bilo je ovo najslabije izdanje Beganovićevog sastava u proljetnoj sezoni.

-Ne tražim alibi za našu slabu igru, ali je sigurno na igrače u velikoj mjeri utjecao nepostojeći kazneni udarac kojeg je sudija Musić dosudio na samom otvaranju utakmice. Imali smo prividnu prednost, vršili pritisak, ali bez realizacije. Bilo je nekoliko poluprilika, ali bez prave šanse, što je zaista neobjašnjivo, istakao je po završetko susreta u Gradačcu trener Rudara Elvedin Beganović.

Ovim porazom Zeleno-crni su umanjili izglede za prvo mjesto jer im vodeća Bosna bježi pet bodova i teško je očekivati da u posljednja četiri kola dođe do velikog preokreta.

Dva identična poraza u dvobojima sa Zvijezdom, koja je tradicionalno neugodan protivnik, kao i „prosuti“ bodovi protiv Goražda, Orašja i Bosna Seme, skupo će koštati ekipu Rudara na kraju sezone, jer ova ekipa je morala imati veći bodovni saldo i biti na samom vrhu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Zvijezda – Rudar 1:0

Stadion Banja „Ilidža“ u Gradačcu. Gledalaca 300. Glavni sudija Admir Musić iz Sarajeva.Pomoćne sudije; Amir Kadić i Emir Zahiragić (oba iz Sarajeva).Posmatrač suđenja Slavko Zovkić iz Tramošnice. Delegat Ljuban Frljić iz Viteza.
Strijelci:1:0 Ermin Huseinbašić ( 5.minuta iz penala)
Žuti kartoni:Mujčić, Konjhodžić, Cvijanović, Brčkalić, Huseinbašić, Damjanović i Mujagić(Zvijezda), Dizdarić i Kulović(Rudar).

ZVIJEZDA: Kolak, Doljančić, Mujčić, Konjhodžić, Cvijanović (od 78.Hadžić), Brčkalić, Huseinbašić, Petrić, Damjanović (od 78.Mujagić), Hevešević (od 75.Muratović), Glišić. Trener: Bojan Magazin.
RUDAR: Nikolić, Sarvan(od 63.Hajdarović), Hrustanović, Čizmić, Zukić, Dizdarić (od 46.Aničić), Topalović, Kobilica, Kulović, Spahić, Vila(od 70.Neimarlija). Trener:Elvedin Beganović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u