KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Zvanično-Prekinuta Prva liga Federacije BiH

26.05.2020. - Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine donesena je odluka o obustavi takmičenja u svim ligama iz nadležnosti NS FBiH

010
Klubovi su se već ranije jednoglasno izjasnili o tome da ne žele nastavak prvenstva pa je Izvršni odbor danas donio očekivanu odluku o prekidu takmičenja, uključujući i onog najzanimljivijeg - Prvu ligu FBiH.

Iako još nije donesena službena odluka o plasmanu na tabeli, prvaku i eventualnim klubovima koji ispadaju, sasvim je jasno da će prvakom biti proglašen Olimpik. Ekipa iz Sarajeva će se tako naredne sezone vratiti u Premijer ligu BiH. Kakanjski Rudar je u trenutku prekida prvenstva bio na šestom mjestu sa 23 osvojena boda. Podsjećamo ukupno je odigrano 16 prvenstvenih utakmica, od čega samo jedna u nastavku sezone, dok je 15 susreta odigrano jesenas.

Najugroženiji na dnu tabele prije prekida zbog pandemije koronavirusa bili su Orašje, Jedinstvo, Slaven i Radnik.
Konačne odluke bit će poznate nakon što se Nogometni savez BiH izjasni o Premijer ligi nakon čega će uslijediti novi sastanci federalnog Saveza vezano za broj klubova koji ispadaju i ulaze u Prvu ligu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u