KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Zvanično otvorena skijaška sezona na Ski centru Ponijeri

07.01.2017. - Danas, 7. januara na Ski centru Ponijeri zvanično je počela skijaška sezona a ski lift pušten u funkciju i u potpunosti osposobljen

ponijeriskijalisteStaza na Ponijerima

Ove subote u popodnevnim satima svim posjetiocima Ski centra Ponijeri omogućeno je skijanje i maksimalno uživanje na našoj ljepotici.

Lijepo vrijeme privuklo je mnogobrojne skijaše i turiste da posjete Ponijere,a ugostiteljski objekat KSC omogućio je posjetiocima da uživaju u lijepom januarskom danu.

Uslovi za skijanje na Ponijerima su veoma dobri, visina snijega je 40 centimetara,i mada su minusi duboko ispod nule osim u skijanju uživalo se i u zimskom sunčanju.

Ovom prilikom obavještavamo građane da je JU KSC Kakanj sklopila ugovor sa ekipom Crvenog križa o pružanju prve pomoći na ski stazi. U radnim danima na stazi će biti dva stučna lica Crvenog križa koji će voditi brigu da ne dođe do većih ozlijeda, a vikendom tri lica iz Crvenog križa potpomognuta zaposlenicima JU KSC Kakanj.

ponijeri_prva_pomocLijepo vrijeme ekipa Crvenog križa iskoristila je da u toku dana odradi i vježbu spašavanja unesrećenog na stazi

Ski lift na Ponijerima će raditi svaki dan od 10,00 do 16,00 sati. Pozivamo sve građane, ljubitelje skijanja ali i goste iz susjednih gradova da posjete Ponijere, iskoriste ski stazu i prelijep ambijent koji nudi turističko izletište Ponijeri.

Cijena poludnevne karte iznosi 10 KM, a dnevne 15 KM. Radi se o veoma prihvatljivim cijenama jer je cilj da se svim ljubiteljima skijanja omogući korištenje ski-lifta i ski-staze.

KSC Kakanj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u