KakanjLive | Četvrtak, 02.07.2020. godine

Zlato i tri srebra za kakanjski Rudar u Zenici

17.02.2019. - Ekipa kakanjskog taekwondo kluba Rudar iz Kaknja je na turniru ''Zenica Open 2019'' koji je održan u gradskoj areni u Zenici osvojila četiri medalje.

TKD RUDAR Kakanj

Zapažen nastup mladih takmičara kakanjskog taekwondo kluba Rudar 

Kakanjski tim je u Zenici nastupio u podmlađenom sastavu, a nastup u Zenici upisalo je devet takmičara (''pjetlića'') kakanjskog taekwondo kluba Rudar. U konkurenciji 270 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine takmičari Rudara su osvojili četiri medalje.

Zlatnu medalju osvojio je Benjamin Husagić. Srebro su osvojili Sajra Karamuja, Ensar Grahić i Davud Mušija. Evidentan je veliki napredak ovog mladog kluba koji je za kratko vrijeme osvojio srca, ali i brojna borilišta u BiH. Sigurno je kako treneri kluba Adnan Kozlo i Mirzet Delibašić mogu biti zadovoljni radom svojih takmičara od kojih se u budućnosti očekuju još bolji rezultati i brojne medalje.

U Gradskoj areni u Zenici pravdu na tatamiju dijelila je i članica taekwondo kluba Rudar, Šemsa Silajdžić. Iz ovog mladog kakanjskog kluba pozivaju sve mlade koji žele osjetiti čari druženja, kolektiva, jedinstva i uspjeha da im se pridruže jer trenutno vrše upis novih članova.

Kakanjski Rudar u narednom periodu oičekuju takmičenja u Visokom, potom u Zrenjaninu (Srbija) i državno prvenstvo u Posušju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u