KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Zlatko Kazazić novo pojačanje Rudara

11.08.2016. - Vodstvo Rudara uspjelo je postići dogovor sa dosadašnjim štoperom Čelika Zlatkom Kazazićem,koji pravo nastupa stječe u trećem kolu protiv Budućnosti

kazazicpotpisaoZlatko Kazazić, u Premijer ligi odigrao 112 utakmica

Zeleno-crni dres u novoj sezoni nosit će Zlatko Kazazić (27),koji je posljednje dvije godine branio boje zeničkog Čelika pod vodstvom trenera Elvedina Beganovića,na čiji prijedlog je glavni sponzor Rudara Edin Begovac angažirao ovog iskusnog Mostarca.

Nogometnu karijeru Kazazić je započeo u Veležu,a pored mostarskih „Rođenih“ i Čelika, u kojima je zabilježio 112 nastupa u Premijer ligi,jednu sezonu igrao je i za češku Viktoriju Plzen.Kazazić igra na poziciji štopera i trener Elvedin Beganović očekuje da će dobrim igrama opravdati epitet pojačanja.Pravo nastupa stječe u trećem kolu kada u Kaknju gostuje Budućnost iz Banovića.

Zlatko Kazazić je sedmo ovogodišnje pojačanje Rudara. Potsjećamo, ranije su angažirani: Salih Hinović, Muamer Vila, Igor Aničić, Alidin-Dino Hajdarević, Amar Prutina i povratnik Belmin Kobilica.

-Angažiranjem Kazazića definitivno smo završili prijelazni rok za ovu sezonu. Mislim da su došli provjereni igrači i da Rudar odavno nije bio jači. S ovim igračkim kadrom i maksimalnom podrškom vodstva kluba, na čelu sa Edinom Begovcem, mislim da možemo ostvariti ambicije i igrati značajnu ulogu.  Igračima su isplaćene plate i obećane premije za pobjedu u Lukavcu, što je za svaku pohvalu, istakao je sportski direktor Rudara Mirnes Buza, koji nam je potvrdio dolazak Zlatka Kazazića.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u