KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Zgošća i Pope pobjednici Lige mjesnih zajednica

01.10.2018. - Malonogometaši ekipa iz Mjesne zajednice Zgošća i Mjesne zajednice Pope, pobjednici su ovogodišnje Lige mjesnih zajednica Kakanj 2018

Riječ je o dva pobjednika, zato što se prema dogovorenim propozicijama poslije takmičenja u grupama, igra nokaut način takmičenja, nazvan “A sistem prvoplasiranih” i “B sistem drugoplasiranih”. Pobjednici utakmica po sistemima išli su dalje u takmičenje sve do finala dok su poraženi završavali takmičenje.Tako su u nedjelju 30. Septembra odigrane dvije finalne utakmice, u jednom i drugom sistemu.

Pobjednik A sistema prvoplasiranih je tim Mjesne zajednica Zgošća, u kojem su igrali: Selim Fejzić, Amer Hrustanović, Armin Alagić, Amer Alagić, Almir Kubat, Eldar Alagić, Edis Škulj, Hajran Veispahić, Kenan Veispahić, Haris Đuđo, Elmin Škulj i Mirnes Alagić.

U finalnoj utakmici A sistema prvoplasiranih ekipa Zgošće bila je bolja od tima mjesne zajednice Donji Kakanj i to poslije izvođenja penala. U regularnom vremenu utakmica je završena rezultatom 2:2. Poslije izvođenja penala ukupan rezultat bio je 6:5.
Za najboljeg igrača proglašen je Armin Alagić kojem je plaketu i diplomu uručio koordinator općih poslova u JU KSC Kakanj Nihad Tukić.Najbolji golman je Ajdin Čelebić kojem je također uručena plaketa i diploma.Najbolji srijelac je Sajdin Bečar (6 golova) kojem je uručena plaketa i diploma, a nagradu je uručio saradnik za sportske djelatnosti JU KSC Kakanj Irfan Hasagić.

U sistemu B sastale su se ekipe MZ Pope i MZ Varda. Bolji su bili igrači MZ Pope sa rezultatom 3:2 i time su postali pobjednici sistema B (drugoplasiranih). Priznanja je uručio koordinator odjela za sportske djelatnosti i održavanje JU KSC Kakanj, Marin Mijač a riječ je o peharu, diplomama, medaljama i garniturom dresova za svakog igrača.Za tim mjesne zajednice Poepe nastupali su: Ahmed Mušija, Elvis Mušija, Amel Kozlo, Adnan Kozlo, Bajazid Delibašić, Nedim Mehić, Rašid Smajić, Hadis Kozlo, Eldin Đokić, Adi Mehić i Faruk Bečirhodžić.

Apsolutnim pobjednicima, igračima MZ Zgošća diplome, medalje i trenerke za svakog igrača je uručio direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u