KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Ženski evropski nogomet stiže u Kakanj

06.03.2017. - FK “Mladost” i Općina Kakanj domaćini još jednog velikog sportskog događaja, Kvalifikacija za UEFA U-17 Evropskog prvenstva za žene u nogometu

plakatzene
I u 2017.godini Kakanj nastavlja sa prakticiranjem uloge domaćina velikih sportskih događaja. U drugoj polovini marta tekuće godine FK “Mladost” i Općina Kakanj će, uz Sarajevo i sarajevski stadion “Otoka”, biti domaćin utakmica koje će se igrati u okviru Kvalifikacija za UEFA U-17 Evropsko prvenstvo za žene 2017.godine – Elitni krug, Grupa 2.

Na stadionu u kakanjskom naselju Doboj, 20.marta 2017.godine bit će odigrana utakmica između reprezentacija BiH i Danske, 22.marta će se igrati utakmica između reprezentacija Norveške i BiH, dok će 25.marta igrati reprezentacije Danske i Norveške. Sve utakmice počinju u 15:00 sati.
Na stadionu “Otoka” u Sarajevu 20.marta će igrati reprezentacije Norveške i Velsa, 22.marta reprezentacije Danske i Velsa, dok će 25.marta snage odmjeriti Vels i BiH. I ove utakmice počinju u 15:00 sati.

Pozivamo građane Kaknja, svih uzrasta i generacija, da masovnim prisustvom utakmicama koje će se igrati na stadionu u kakanjskom naselju Doboj podrže našu žensku reprezentaciju U-17, da pozdrave naše sportske prijatelje-reprezentacije Danske i Norveške, da uživaju u sportu i vrhunskoj igri i da svi zajedno učinimo sve kako bi gosti koji u okviru ovog sportskog događaja dođu u Kakanj ponijeli iz našeg grada najljepše utiske i dojmove.

U 2016. godini Fudbalski klub Mladost Doboj-Kakanj bio je domaćin utakmice U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Litvanije (UEFA razvojni turnir). Općina Kakanj i FK Mladost su bili domaćini prijateljskog susreta ženske fudbalske reprezentacije BiH i Crne Gore koji se odigrao u okviru UEFA razvojnog turnira u ženskom nogometu U-19 selekcija. U 2015.godini Kakanj je ugostio i mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je na stadionu FK “Rudar” igrala prijateljsku utakmicu sa Turskom.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u