KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Želja mi je da i u budućnosti budem trener Rudara

22.06.2019. - Bećir Mehanović je u razgovoru za naš portal rekao kako je najbitnije da igrači i treneri imaju veliko poštovanje prema grbu kluba čije boje brane i da svaki od igrača na terenu da i posljednji atom snage

DSC07868

Pobjedom u posljednjem kolu nad Zvijezdom iz Gradačca ekipa kakanjskog Rudara je izborila opstanak u prvoligaškom društvu. Zeleno-crni će tako svoj stoti rođendan dočekati u Prvoj ligi Federacije BiH, kao Klub sa najdužim stažom u ovoj ligi Bosne i Hercegovine. Pored igrača najveće zasluge za opstanak u Prvoj ligi pripadaju mladom treneru Bećiru Mehanoviću, bivšem igraču kakanjskog Rudara i dobojske Mladosti, a sada treneru u klubu Pod Vardom.

Mehanović je preuzeo klub u najtežem mogućem momentu i sa dvije domaće pobjede protiv Goražda (2:0) i Zvijezda (4:2) obezbjedio opstanak u prvoligaškom društvu.

-Mojom epizodom u prvom timu mogu biti izuzetno zadovoljan. Posebno me raduje borbenost i zalaganje igrača u dvije jako bitne domaće utakmice protiv Goražda i Zvijezde. Ako uzmemo u obzir period priprema, uslove u kojima su momci radili moramo svi skupa biti i više nego zadovoljni, kaže Bećir Mehanović na početku razgovora za naš portal.

Rudar je u posljednja tri mjeseca bez predsjednika Kluba. Igrači su bili bez adekvatnih primanja, ali ipak ponos grada Kaknja se nije ostavio na cjedilu. Igrači su igrali srcem i ostavili posljednji atom snage na terenu.

-Bilo nam je izuzetno teško u protekloj sezoni. Krenuli smo odlično na početku sezone, a onda smo u jednom periodu kada je bilo najteže ostali bez predsjednika kluba i izdešavale su se još neke stvari koje nam nisu išle u prilog. Na kraju se hvala Bogu sve dobro završilo i ne smijemo dozvoliti da se ikada išta slično ponovi, dodaje Mehanović.

Mehanović je i kao igrač bio jako temperamentan, a svoju energiju je uz aut liniju pokušavao prenijeti i na svoje igrače.

-Kao igrač sam uvijek bio jako temperamentan i srčan i pokušavao sam svoju energiju da prenesem na igrače kojima treba kontantna podrška dok su na terenu. Trudio sam se maksimalno da svoje znanje prenesem na momke na terenu.

O odnosu sa igračima Mehanović kaže:

-Najbitnije je da svi zajedno imamo veliko poštovanje i respekt prema grbu kojeg nosimo. Od igrača sam zahtjevao visok nivo profesionalnosti i borbenosti. Uvijek je bitno dati i posljednji atom snage za klub. Fudbal je okrutan i ne trpi slabosti i svaka ekipa mora biti sprema na visoke napore.

Kroz historiju Rudar je uvijek imao veliki broj igrača iz domaćeg pogona koji su s ponosom nosili zeleno-crni dres. Nekada Ševal Zahirović, Ramiz Husić, Džemal Pačariz, a danas Subašić, Bečak, Kobilica, Musić, Kovač i mnogi drugi...

-Omladinski pogoni Rudara su uvijek imali velike talente. Kroz historiju se Rudar uvijek oslanjao na domaće igrače, a tako će biti i u budućnosti. Ne smijemo zaboraviti zlatno doba Rudara koje su obilježili upravo moje kolege treneri koji su bili domaći igrači. Siguran sam kako će se Rudar i u budućnosti oslanjati na domaći kadar.

Mnoge navijače kakanjskog Rudara interesuje da li će u budućnosti gledati Bećira Mehanovića uz aut liniju kada svoje utakmice bude igrao seniorski tim.

-Što se tiče mog angažmana kao šefa stručnog štaba Rudara još uvijek ne mogu ništa da preciziram. Mogu samo da kažem kako mi je bila velika čast da vodim klub i sa oduševljenjem sam prihvatio tu ulogu. Velika mi je želja da i u budućnosti sjedem ponovo na klupu jednog velikog kluba kao što je naš Rudar. Nadam se da će se ta želja ostvariti, rekao je za kraj Bećir Mehanović.

Uskoro će u Klubu Pod Vardom biti održana Skupština nakon koje će biti poznato ko će preuzeti ulogu predsjednika Kluba, a samim tim bit će poznate i ambicije Kluba i trener koji će nadamo se dodatno osnažiti tim za sezonu koja slijedi.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u