KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Zelenocrni startovali čekajući pojačanja

18.01.2017. - Prozivci, koju je obavio šef stručnog Elvedin Beganović, prisustvovalo 26 igrača, među kojima nije bilo pojačanja s kojima se vode pregovori

Edin Mujagić, Ajdin Čelebić, Armin Sarvan, Amel Hrustanović, Haris Đuđo, Sanel Alić, Fadil Čizmić, Arnel Delić, Šerif Hasić, Admir Smolo, Armin Topalović, Zlatan Gafurović, Belmin Kobilica, Amar Prutina, Vedin Kulović, Enis Sikira, Anes Vehab, Amel Neimarlija, Emir Bajramović, Aldino-Dino Hajdarović, juniori: Adin Skopljaković, Samir Sarač, Josip Marjanović i kadet Sedin Subašić, te Almin Zukić (Bosna-Sema) i Mustafa Mujan (Radnik Hadžići ) - nogometaši su Rudara koji su nazočili prvoj prozivci i startu priprema za proljetni dio sezone.

Stručni štab nije imao na raspolaganju opravdano odsutne Arnela Delića, Igora Aničića i Muamera Vilu, koji će se naknadno priključiti) kao i Zlatka Kazazića, kojem je istekao šestomjesečni ugovor.

O odzivu igrača, promjenama u stručnom štabu i ambicijama u nastavku prvenstva , poslije obavljene prozivke, predstavnicima medija govorili su predsjednik Upravnog odbora Emir Zaimović, sportski direktor Mirnes Buza i kapiten Zlatan Gafurović.

-Odziv igrača bio je vrlo dobar. Svi koji su pozvani su i došli, s izuzetkom Delića, Aničića i Vile, koji su svoj izostanak opravdali vremenskim neprilikama.U pauzi prvenstva došlo je do promjena u Stručnom štabu jer je Ekrem Bradarić pronašao novi angažman i za Beganovićevog pomoćnika imenovan je sportski direktor Mirnes Buza, koji vrlo dobro poznaje ekipu jer je ranije bio prvi trener i sigurno će dati veliki doprinos da se isprave uočene pogreške. Ambicije kluba ostaju iste. Cilj je Premijer liga jer smatramo da bodovna razlika vodećih nije nedostižna, naravno, uz temeljite pripreme i povoljan raspored, te angažiranje pojačanja s kojima se vode pregovori,ali još nije došlo do realizacije. Svakako, mnogo znači i povećanje izdvajnja iz općinskog budžeta za sve klubove, pa samim tim i za Rudar, koja će značajno pomoći u prevazilaženju financijskih problema. Što se tiče moje ostavke, u dogovoru sa predsjednikom Skupštine Nerminom Mandrom i Edinom Begovcem, generalnim sponzom kluba, istu sam povukao i ubuduće ću raditi u istom kapacitetu kao i ranije, istakao je Emir Zaimović.

gafaemirbuzaGafurović, Zaimović i Buza

-Prvi ciklus odradit ćemo u Kaknju, na svom terenu, dvorani i u fitnesu.Već su ugovorene i dvije utakmice, prva 28.januara u Zenici protiv Čelika, dok ćemo 4 .februara na terenu s plastičnom podlogom u Visokom snage odmjeriti s premijerligašem iz Viteza. Od 12.2. planiran je i desetodnevni odlazak u toplije krajeve(Hercegovina ili Makarska), gdje bi modelirali igru i sastav za nastavak prvenstva kroz svakodnevne treninge i najmanje pet kontrolnih utakmica.Što se tiče igračkog kadra, još smo u fazi pregovarnja i do polaska na pripreme ćemo odlučiti ko odlazi, a ko dolazi. Na probi su dva mlađa igrača, štoper Almin Zukić, koji je jesenas igrao za Bosna Semu i napadač Mustafa Mujan iz hadžićkog Radnika, a prvom timu smo priključili i najtalentovanije igrače iz juniorskog i kadetskog sastava i oni će s nama odraditi kompletne pripreme, rekao je Mirnes Buza, koji će ubuduće djelovati u dvostrukoj ulozi, sportskog direktora i prvog asistenta trenera Beganovića.

Kapiten Zlatan Gafurović smatra da bodovni zaostatak nije nenadoknadiv i da će se Rudar uključiti u borbu za prvo mjesto.
-Nakon veoma duge pauze, što je rijetkost u Evropi, ponovo smo na okupu. Sigurno nas očekuju teške pripreme, posebno u prvom ciklusu, ali to je neminovnost. Mi imamo bodovni zaostatak koji po meni nije nenadoknadiv.Sve zavisi od starta.Očekujem da ćemo se temeljito pripremiti i ako stignu kvalitetna pojačnja, mislim da ćmo već poslije prvih sedam kola biti u krugu kandidata za prvaka, optimistički najavljuje nastavak sezone najstariji i najiskusniji prvotimac i kapiten Rudara Zlatan Gafurović, koji je na prozivku došao bez kilograma viška.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u