KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Zelenocrni će dati sve da pobjede Zvijezdu

16.04.2016. - Edin Begovac moli igrače da zarade premije koje im velikodušno nudi. Javnost u Kaknju očekuje da sudijska pravda bude zadovoljena i da će se suditi bez tendencioznosti u korist gostiju

U nedjelju na stadinu Rudara gostuje Zvijezda iz Gradačca čije ambicije su jasne. Osvojiti Prvu ligu Federacije BiH i na svakom terenu dati maksimum kako bi zaposjeli na vrh prvenstvene ljestvice. Sa druge strane igrači Rudara ne smiju podbaciti niti kalkulisati. Bodovni saldo zelenocrnih nije na očekivanom nivou i u nedjeljnoj utakmici bodove treba osvojiti iz više razloga. Pokazati kvalitet, odbraniti ugled i na kraju krajeve zaraditi premije koje redovno iz kola u kolo izmiču minimalnim porazima.

Begovac: Molim igrače da mi uzmu pare za premiju

Od početka ove polusezone, najveći sponzorski doprinos Rudaru daje Edin Begovac, koji o dosadašnjem toku proljetnih rezultata i narednoj utakmici kaže:
- U Rudaru se nešto čudno dešava, sve je na vrijeme, sve ispoštovano. Od prvog dana, igrači imaju unaprijed plate, premije se isplaćuju odmah poslije utakmica. Ovdje mi fali malo motiva kod igrača. Ja mislim da je sve do njih, da mogu i trebaju mnogo više. Oni su ti koji nama donose radost i sreću. Ja ih ovim putem molim, da oni u nedjelju pokažu da su zvijezde, da su alfa i omega, da su oni u prvom planu, u drugom planu je stručni štab, a u trećem uprava. Mi smo sve obezbijedili, ja ih još jednom molim, da u nedjeljeju, igraju srcem i dušom, za grb ovog kluba i grada. Nije nam se ostvarilo što smo zamislili, moja ideja je bila da sad budemo među prva tri kluba i da se borimo za premijer ligu. Nesretan poraz u Gabeli, loše suđenje protiv Čapljine, kao i u Jajcu. Na igračima je da igraju i zarade pare, do sada su izgubili čistih 1500 maraka na premijama, imali su premiju u Gabeli 600 KM, u Goraždu 300 KM, u Jajcu 300 KM, izgubili su ovdje protiv Čapljine premiju, to su njihove pare i ja ih molim da mi uzmu pare. Ne moraju igrati nama za ljubav, neka igraju za novac, neka budu plaćenici.

Trener Nijaz Kapo, očekuje utakmicu visokog intenziteta:
- Kao trener seniorske ekipe smatram da je ovo utakmica visokog intenziteta i jedna od najbitnijih u polusezoni. Nakupilo se puno toga u ovih šest kola. Nama se pobjeda nameće kao imperativ. Bez obzira na ambicije Zvijezde, mi imamo svoju računicu, i u ovu utakmicu ulazimo apsolutno spremni sa kadrom kojim raspolažemo.

Jović: Ne možemo dozvoliti luksuz i gubiti bodove kod kuće

Bojan Jović, golman zeleno-crnih smatra da se na domaćem terenu ne mogu gubiti bodovi, posebno što se ne donose sa strane: 
- Ova ekipa Rudara ne zaslužuje mjesto na kojem se nalazi. U nedjelju igramo utakmicu koju ćemo ako Bog da riješiti u svoju korist i vratiti se u koliko-toliko normalan kolosijek. Sticajem okolnosti ni jedan bod nismo donijeli sa gostovanja i ne možemo dozvoliti sebi luksuz da gubimo bodove kod kuće. Lično očekujem tvrdu utakmicu, u koju ćemo ući jako sigurno, prognoziram mali broj golova i našu pobjedu.

Svoje mjesto u timu za nedjeljnuutakmicu očekuje i Belmin Čehajić:
- Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Međutim naš imperativ je pobjeda. Kod kuće igramo jako dobro, pozivam navijače da dođu u što većem broju. Uz dobar pristup možemo ostvariti pobjedu.

Službena lica za utakmicu Rudar – Zvijezda

Za ovu utakmicu određeno je šest sudija, dva dodatna. Očigledno je riječ i ozbiljnosti i važnosti utakmice. Samo očekujemo da će ovoga puta sudijska pravda biti u skladu sa pravilima nogometne igre bez tendencioznoszi koju su djelioci pravde pokazivali na utakmicama sa Čapljinom u Kaknju i sa Metelegeom u Jajcu.

Glavni sudija Jasmin Varupa (Travnik). Pomoćnici:Almir Bašić (Bugojno) i Hifzija Toromanović (Cazin). Četvrti sudija: Nikola Bošnjak (Pelagićevo). Dodatni suci: 5. Mirza Kazlagić(Cazin), 6. Sanel Silić (Cazin). Delegat utakmice: Dalibor Šantić (Busovača). Posmatrač suđenja Drago Čule (Mostar).

Adib Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u