KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Zeleno-crni gostuju u Orašju

22.03.2018. - U 18. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine ekipa kakanjskog Rudara gostuje tradicionalno neugodnoj ekipi Orašja. Na svejer BiH ekipa Fadila Hodžića putuje desetkovana budući da će ovaj duel zbog kartona i povreda propustiti čak sedam igrača. Uprkos brojnim problemima u taboru zeleno-crnih vjeruju u pozitivan rezultat.

DSC01836

Nakon remija u Gračanici i trijumfa u Kaknju nad Toškom ekipa Fadila Hodžića putuje na tradicionalno neugodno gostovanje u Orašje gdje će snage odmjeriti sa trenutno četvrtoplasiranom ekipom Prve lige Federacije BiH.

U Orašje ekipa Rudara putuje desetkovana budući da će susret sa Orašjem proputiti čak sedam igrača. Kovač, Musić i Neimarlija imaju povrede i propustit će duel sa Orašjem, kao i kartonirani Kobilica, Spahić, Goralija i Čaluk. Uprkos brojnim izostancima šef stručnog štaba Rudara Fadil Hodžić vjeruje da njegova ekipa može pružiti dobar otpor kvalitetnoj ekipi Orašja.

-U slučaju nešto lošijeg izdanja ne želimo tražiti alibi zbog izostanka sedam igrača od kojih je šest prvotimaca. Dat ćemo priliku ostalim momcima koji jedva čekaju da istrče na teren i vjerujem da uprkos brojim izostancima možemo napraviti dobar rezultat. U ekipi vlada dobra, radna atmosfera i sve je podređeno uspjehu i dobrim rezultatima kluba. U Orašje se idemo nadigravati. Nadamo se da će teren biti u dobrom stanju jer je proteklih dana padao snijeg, a mi ćemo kao i uvijek pružiti svoj maksimum, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Svoj debi u ekipi Rudara trebao bi upisati i Amir Baručija, igrač koji je prva dva kola proljetnog dijela prvenstva propustio zbog suspenzije.

-Orašje je vrlo kvalitetna ekipa sa sjajnim pojedincima. Mi putujemo u Orašje bez šest prvotimaca, a uprkos velikom izostanku igrača ne putujemo sa bijelom zastavicom na sjever naše zemlje. Idemo se nadigravati i pokušati osvojiti nove bodove. Trener nam je jasno dao do znanja da u svakom meču moramo ići na tri boda pa će tako biti i u ovom susretu. Ne bojimo se nijednog protivnika u Prvoj ligi Federacije BiH i nadam se da ćemo ponovo obradovati naše navijače, rekao je Amir Baručija u izjavi za KakanjLive.

Susret između Orašja i Rudara igra se u subotu 24. marta 2018. godine u 15:30 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Admir Avdić (Kalesija) sa pomoćnicima Oliver Žilić (Vitez) i Mirza Čejvanović (Tuzla), dok je četvrti sudac Mahir Mehmedičević (Gradačac). Delegat susreta je Dalibor Šantić (Busovača), a posmatrač suđenja Zorislav Nuić (Čapljina).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u