KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

ZDK dobio novu Vladu

27.03.2019. - Na Skupštini Zeničko-dobojskog kantona danas je izabran premijer kantona Mirza Ganić i ministri koji će u narednom mandatnom periodu obavljati dužnosti iz svojih nadležnosti

vladavelika

Za ministre u ZDK imenovani su: Dario Pekić (Ministarstvo unutrašnjih poslova), Nebojša Nikolić (Ministarstvo za pravosuđe i upravu), Josip Lovrić (Ministarstvo finansija), Zlatko Jelić (Ministarstvo za privredu), Arnel Isak (Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline), Azra Šabanović (Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice), Fahrudin Čolaković (Ministarstvo za boračka pitanja), Adnan Jupić (Ministarstvo zdravstva), Spahija Kozlić (Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport) i Mirnes Bašić (Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu).

mirzaizabranMirza Ganić, premijer Zeničko-dobojskog kantona

Na današnjoj sjednici Skupštine ZDK raspravljalo se o prijedlogu budžeta za 2019. godinu, davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK za 2019. godinu, a nakon pet sati zasjedanja potvrđena je i Odluka o Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Novu vladu sačinjavaju ministri iz SDA, A-SDA, HDZ i Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Sa 20 glasova "za", 13 protiv i dva suzdržana imenovani su novi ministri Vlade ZDK i premijer ZDK Mirza Ganić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u