KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Završni radovi na šestoj zgradi za Rome

10.10.2018. - Uskoro se očekuje useljenja porodica u šestu zgradu socijalnog stanovanja za Rome u naselju Varda

004Foto/Arhiv,  Stanje radova prije mjesec dana

U toku su završni radovi na uređenju unutrašnjosti šeste po redu zgrade socijalnog stanovanja sa šest stanova u koje će biti smještene socijalno ugrožene porodice Roma. Radove čija je ukupna vrijednost 278.937,11 KM finansiraju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i “Caritas” Švicarska, a u finansiranju radova učestvuje i Općina Kakanj. Izvođač radova je firma “GTR” d.o.o. Mostar.Obzirom da su radovi pri kraju očekuje se i skoro useljenje.

U protekle četiri godine, zahvaljujući novčanim izdvajanjima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Evropske unije, Humanitarne organizacije “Hilfswerk” i Općine Kakanj, izgrađeno je šest zgrada socijalnog stanovanja u kojima je stambeno zbrinuta 181 osoba romske nacionalnosti. U izgradnju šest zgrada uloženo je oko 3.500.000 KM, a u ovu cifru nije uračunata vrijednost zemljišta.

Izgradnja novih objekata za stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica Roma srušeno je 19 bespravno izgrađenih i neuslovnih objekata u naselju Varda.

U toku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju i sedme zgrade socijalnog stanovanja u naselju Varda.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u