KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Završeni Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije

04.08.2018. - U okviru Kulturno – sportske manifestacije „Kakanjski dani – Kakanj 2018“, Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline u saradnji sa Savezom poljoprivrednih udruženja „KAP“ Kakanj organizirala je svakodnovnu prodajnu izložbu „Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije“

poljoprivreda
Zvanično je završila danas, a posjetioci Kakanjskih dana mogli su posjetiti 15 štandova i tom prilikom se upoznavati, ali i kupovati proizvode kakanjskih malih poduzetnika bilo da se bave poljoprivredom ili nekom drugom djelatnošću.

Štandovi na kojima se izlagalo dodijeljeni su tokom trajanja manifestacije poljoprivrednim proizvođačima od strane općine Kakanj. Pored poljoprivrednika i poduzetnika sa područja općine Kakanj tokom proteklih dana učešće su uzimali proizvođači i udruženja sa područja drugih općina.

U okviru manifestacije „Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije“, održan je i okrugli stol na temu: „Stanje u poljoprivredi, perspektiva i mogućnost razvoja u narednom periodu“.

Kao gost prvi dan manifestacije sa svojom nadaleko poznatom „Džinovskom džezvom“, ovdje su bili i prijateljim iz Vispaka i besplatno dijelili kafu, kahvu i kavu poznatiju pod brendom Zlatna džezva.

Danas kada sve završava donosimo izjave dvije učesnice, koje smo svaki dan mogli vidjeti za pultom svojih štandova: Paule Čeliković i Bahrije Kubat.

IMG_5062Paula Čeliković
-Bavim se izradom predmeta od papira i najlonskih kesa. Kakanjski dani su prolazili fino, žao mi je što je kraj izadovoljna sam prometom. Svaka čast općini na pruženoj prilici pa bar i na učešću. Uspjeli smo promovisati proizvode. Vrijeme nas je poslužilo jer smo mi imali na raspolaganju sve dane da ih koristimo pa nismo zavisili od kiše.Moj najnoviji proizvod je stalak za kišobrane. Stalni proizvodi su kutijice za nakit i držač za ubruse.

IMG_5053Bahrija Kubat
- Bavim se ručnom izradom nakita. Moj brend je Ilma Jewellery. U ovom poslu sam već šest godina. Radim sa poludragim kamenjem, kristalima, komponentama od srebra, medicinskog čelika… Zastupljeno je mnogo vrsta materijala. Tokom Kakanjskih dana sam zadovoljna prodajom i posjetom. Zahvalna sam Općini. Ovo je idealna prilika da predstavimo svoj rad i da proširujemo poslovne kontakte. Istakla bih povoljne cijene i mogućnost redizajniranja bisernog nakita. Dakle od svoje stare uspomene možete napraviti nešto novo, poručila je Bahrija.

VEZANI TEKST:Kakanjke i Moštranke redovno na Kaknjskim danima

Senija Sikira/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u