KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Završena smotra radioamatera na Ponijerima

13.08.2017. - Poslije današnjeg i skoro dvodnevmnog druženja radioamatera iz Bosne I Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore završena je sedma po redu kaknjska smotra radioamatera, koja je održana na Ponijerima

ponijeri001

Sedmi po redu „ARG Kakanj Open 2017“ održan je na Ponijerima, a bio je to međunarodni susret klubova u kojem su, što je I očekivano, najmasovniji I najbrojniji bili radioamateri iz Bosne i Hercegovine.

ponijeri002

Karakter međunardnog susreta ovoj manifestaciji, od njenog osnivanja daju radioamateri koji stižu iz Hrvatske i Crne gore.
Što se tiče ekipnioh razultata ostvarenih u radiogoniometriji najbolji su bili radioamateri iz Radio kluba "Kamenica" Teslić. Odmah do njih takmičari iz Radio kluba Drina Goražde, a ekipno na trećem mjestu su radisti iz Radio kluba "Tuzla" Tuzla.

ponijeri003

Ostale razultate objavit ćemo u posebnom izvještaju, a oni su u slučaju druženja radioamatera u drugom planu. Radioamateri rade i druže se da bi ostvarili svoju osnovnu funkciju – ostvarivanje veza sa kolegama na svim meridijanima Planete, a kada padaju moderni sistemi komunikacije, onda je to od izuzetnog značaja.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u