KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Završena ovogodišnja Biznis liga

03.12.2017. - Pobjednik Biznis lige za 2017. godinu je ekipa Pekar-Delibašić. Najbollji igrač je Samir Trako, najbolji strijelac Amer Hrustanović, a najbolji golman Ajdin Čelebić

biznismandra

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra uručio je nagradu pobjedničkoj ekipi koja je bila najbolja ove godine, a to je malonogometni tim Pekar Delibašić koji je osvojio prelazni pehar, trajni pehar, diplome, medalje, dresove i loptu.U finalu su bili bolji od prošlogodišnejg pobjednika, ekipe Rudnika Kakanj.

biznismirnes

Nagradu za drugo mjesto uručio je ministar za pravosuđe i upravu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i to za ekipu RMU Kakanj koja je osvojila pehar, medalje i dresove.
U ime organizacione komisije za treće mjesto nagradu je uručio predsjednik UPOK-a Mensur Muftić i to ekipi Elektrodistribucija koja je osvojila pehar, diplome i medalje.

biznispobjedniciPobjednički tim

Nagradu za najboljeg igrača uručio je Besim Gafurović, a pripala je Samiru Traki koji je osvojio pehar i trenerku. Trener Omladinske akademije “Mladost” Nazif Terzić uručio je nagradu za najboljeg strijelca Amera Hrustanovića koji je osvojio pehar, dres i sportsku majicu.Mirsad Mujagić King, fotoreporter našeg portala, uručio je nagradu najboljem golmanu Ajdinu Čelebiću koji je osvojio golmanske rukavice i pehar.

Odigrane su ukupno četiri utakmice, prva polufinalna utakmica između ekipa Pekar Delibašić i Policija završila je nakon izvođenja penala rezultatom od 5:4 za ekipu Pekar Delibašić. Druga utakmica između ekipa Elektrodistribucija i RMU završena je rezultatom 1:2.Nakon odigrane utakmice za treće mjesto Elektrodistribucija porazila je ekipu Policija sa rezultatom 3:2.Finalna utakmica između ekipa Pekar Delibašić i RMU završila je pobjedom ekipe Pekar Delibašić rezultatom 1:0.

Publika je mogla večeras uživati u sjajnoj revijalnoj utakmici između ''pjetlića'' FK “Rudar” i FK”Mladost” koja je završila rezultatom 1:1.

Svoje učešće u organizaciji takmičenja uzelo je Sportski trgovački centar “GMS” iz Viteza kao oficijelni partner Biznis lige.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u