KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Završen Peti krug lige mjesnih zajednica

29.04.2018. - Peti krug Lige mjesnih zajednica donio je četiri utakmice u kojima su se sastale, poraženi ekipe prethodnog dijela takmičenja. Dvije utakmice su završene u regularnom toku i dvije poslije izvođenja penala

U prvoj utakmici su se satali timovi mjesnih zajednica Brnj i Brnjic. Poslije dvadeset regularnih minuta bilo je 1:1, a bolčje su penale izvodili malonogometaši Brnja, tako da se od daljeg takmičenja oprostila ekipa MZ Brnjic.

U drugom meču su se satale momčadi mjesnih zajednica Haljinići i Podgora.Bila je ovo zanimljiva i dinamična utakmica u kojij nogometaši Haljinića nisu iskoristili svoje šanse, tako da rezultata ustvari ne pokazaju pravi odnos snaga na terenu. Kod ekipe Podgore istakao se strijelac sva četiri gola Sajdin Bečak. Pored solo umijeća kojeg je pokazao, rezultat njegove efikasnosti su i asistencije saigrača.

sajdinbecakGolgeter dana - Sajdin Bečak postiga četiri gola

Penalima je odlučene i utakmica između jedne od dvije ekipe Mjesne zajednice Kakanj 1 i to ekipe Plamndišta koja je za protivnika imala tim Mjesne zajednice Čatići. Boljim izvođenjem penala, odnosno odbranama Arnela Kumbare u nastavak takmičenja plasirala se ekipa Čatića. Na ovoj utakmici iozuzetno lijep gol postigao je za tim iz Čatića Kenan Haračić i to za vodstvo od 1:0. U regularnom toku utakmnica je završena rezultatom 2:2.

Četvrta i posljednja utakmica današnjeg programa završila je u korist mjesne zajednice Pope. Sa dva gola Adnana Kozle ioz daljeg takmičenja eliminisan je tim Mjesne zajednice Seoce.
Rezultati četvrtog takmičarskog dana: Brnj-Brnjic 1:1 (5:4); Haljinići-Podgora 0:4; Kakanj Plandište Bare – Čatići 2:2 (2:3); Pope-Seoce 2:0.

KakanjLive/JU KSC Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u