KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Zakazana komemoracija i dženaza komandantu Dinku

30.12.2017. - Komemoracija povodom iznenadne smrti komandanta Elvedina Šehagića zakazana je u nedjelju 31.12.2017.godine u 12:30 sati u Domu kulture. Dženaza polazi ispred Bijele džamije u 14:00 sati. Ukop je na Gradskom groblju

osmrtnica

Iz Saveza udruženja boračkih organizacija su saopštili da je komemoracija povodom iznenadne smrti  ratnog komandanta Trećeg manevarskog bataljona Elvedina – Dinka Šehagića zakazana za sutra u Domu kulture s početkom u 12 sati i 30 minuta.

Poslije saznanja da je komandant Dinko iznenada preminuo, oglasio se i načelnik općine Kakanj, Nermin Mandra  sljedećim riječima: “ U tuzi i nevjerici zbog iznenadne smrti ratnog komandanta Elvedina Šehagića Dinka Kakanj danas stoji u  stroju sjete i ponosa u čast komandanta Dinka i u čast svih ratnih strojeva koje je komandant Dinko poveo pod zastavom ljiljana u borbu za slobodu, još od prvih dana otpora agresiji pa sve do kraja Odbrambeno-oslobodilačkog rata.Od semizovačke ceste do vozućkih vrleti borci Trećeg manevarskog bataljona kojima je komandovao Elvedin Šehagić Dinko svjedočili su neizmjernu odanost i ljubav prema državi Bosni i Hercegovini, a posebno će u sjećanju patriota ostati velika uloga Manevra u pobjedi na vozućkom ratištu i spajanje Drugog i Trećeg korpusa Armije R BiH.I poslije 1995.godine pa sve do smrti Elvedin Šehagić Dinko je ostao borac za zaštitu tekovina Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina. Okupljao je borce, učestvovao u memorijalnim pohodima, održavao časove historije, učestvovao u pisanju monografije o ulozi Kaknja u odbrani od agresije…Neka mu je rahmet, neka se njegovo herojsko djelo nikada ne zaboravi i neka se kao najljepši amanet prenosi generacijama koje dolaze i kojima povjeravamo na čuvanje našu svetinju – državu Bosnu i Hercegovinu za koju se borio komandant Elvedin Šehagić Dinko“.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u