KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Zajednički u razvoju selektivnog odlaganja otpada

25.02.2016. - Vodokom, Kulturno-sportski centar Kakanj, Ekopak d.o.o. Sarajevo i kakanjski osnovci danas su pozorišnom umjetnošću i vlastitim akcijama demonstrirali lakoću selektivnog odlaganja otpada

Danas je u kakanjskom Domu kulture odigrana predstava „Reciklaža nije gnjavaža“ Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP Zenica. Režiju je potpisao zenički glumac i reditelj Miroljub Mijatović, a organizovana je zahvaljujući JU Kulturno-sportski centar Kakanj, Ekopak d.o.o. Sarajevo i nadležnom kantonalnom ministarstvu za zaštitu okoline.

„Reciklaža nije gnjavaža“ je pozorišna predstava, prije svega, edukativnog karaktera koja šalje poruke o selektivnom odlaganju otpada, te je namijenjena uzrastu osnovaca koji su na ulazu u kino salu imali priliku odmah i praktično primijeniti naučeno. Naime, iz J.P. „VODOKOM“ postavili su dva kontejnera, plavi i žuti, za papir i plastiku, te su svi učenici u odvojene kontejnere ubacivali svoje „ulaznice“ odnosno plastične flašice, papire i kesice koje su ponijeli sa sobom.
Bilo je zabavno, poučno, korisno ali i slatko jer su se djeca na kraju počastila i zasladila slatkišima koje je obezbijedilo J.P. „VODOKOM“.

Vezani članak:Ambalažni otpad ulaznica za pozorište

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u