KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Zajednički nastup radioamatera Kaknja i Stjepan Polja

17.07.2019. - Za svjetsko takmičenje radiamateri iz Stjepan Polja u svoj tim uvrstili Kakanjce Benjamina Memčića i Emina Šehića

antena

Proteklog vikenda održano je jedno od najpopularnijih radioamaterskih takmičenja pod nazivom IARU HF World Championship. U tom takmičenju učešće uzimaju reprezentacije skoro svih zemalja svijeta i cilj je da se postignu veze sa svim tim zemljama. Radi se na svim radioamaterskim opsezima koristeći telefoniju i telegrafiju.

Obzirom da naš klub ne posjeduje terenske lokacije za rad u ovom svjetskom takmičenju pozvana su naša dva člana Benjamin Memčić E73BEN i Emin Šehić E71CQ da budu dio takmičarskog tima radio kluba Stjepan Polje E73ESP koji su radili sa specijalnim pozivnim znakom E7CW.

Tokom 24-satnog takmičenja urađeno je oko 1300 radioamaterskih veze postignut je solidan rezultat s obzirom da se radi o novoj takmičarskoj lokaciji ovog radio kluba.

Kolege iz radio kluba Stjepan Polje su bili odlični domaćini I kao i uvijek za ukupnu saradnju zaslužuju samo riječi hvale, ističu iz kaknjskog Radio kluba.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u