KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Zajednički iftar na stadionu Rudara

06.06.2018. - Iftaru na kojem se očekuje više od pet hiljada ljudi prisustvovat će i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Jednosatni program uz nastup derviša priprema i Općina Bayrampaşa koja je suorganizator ovog iftara

iftarstadion

Danas 7. juna 2018. godine Općina Kakanj, kakanjski privredni subjekti i Općina Bayrampaşa (Istanbul) na stadionu FK “Rudar” organiziraju iftar za 5.500 osoba. Radi se o jednom od najvećih zajedničkih iftara na otvorenom u BiH.

bakirtekst

Na ovaj dan Kakanj će posjetiti i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. U 19.45 sati Izetbegović će položiti cvijeće na Spomen-obilježje tragično stradalim rudarima u rudarskoj nesreći koja se dogodila u kakanjskom rudnika 7. juna 1965. godine. Nakon toga će položiti i cvijeće u Gradskom spomen-parku na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. i Spomen-obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. Nakon polaganja cvijeća Izetbegović će, zajedno sa građanima Kaknja, prisustvovati i velikom iftaru za 5.500 osoba na stadionu Fudbalskog kluba “Rudar” Kakanj.

U vjerskm programu  ilahije će učiti Mirza Ganić i Bilal Zukan, dok će ezan za akšam-namaz učiti Šerif ef. Delić. Jednosatni program uz nastup derviša priprema i Općina Bayrampaşa. Prediftarski program na stadionu FK “Rudar” počinje u 20.00 sati.

dervisiistambul

Kakanjski privredni subjekti koji učestvuju u organizaciji iftara su: Trgošped, Delta Petrol, Tvornica cementa Kakanj, Elektrovar, Nova Trgovina-S, DSM Trade, Rudnik mrkog uglja Kakanj, Beged, Delibašić Poliuretani, Enikon, Pekar Delibašić, Megatravel, Rimapak, ADS marketi, Tiron, JP “Vodokom”, JP “Grijanje”, Dom zdravlja, Termoelektrana Kakanj i MGM Farm.
Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra je donio odluku da se pozivnice koje su pripale Općini Kakanj pošalju Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj, Udruženju ratnih vojnih invalida “Kakanj 92”, Udruženju dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” općine Kakanj, Savezu udruženja boračkih organizacija općine Kakanj, Udruženju antifašista i boraca NOAR-a 1941-1945, ratnim komandantima, sportistima godine, najboljim učenicima i studentima, školama, sportskim klubovima, udruženjima građana, aktivistima u mjesnim zajednicama… Veći dio pozivnica od ukupno 5.500 koliko će biti štampano distribuirat će privredni subjekti koji učestvuju u organizaciji svojim poslovnim partnerima, saradnicima, kupcima…

Kahva će se služiti iz Vispakove džinovske džezve koja sadrži 650 litara kahve ili 8.000 fildžana.

Direktan prijenos na NTV IC Kakanj, najavljen i dolazak nekoliko televizija iz Turske.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u