KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Za roditeljsku kuću pet hiljada maraka

15.02.2018. - Povodom 15.februara – Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka: Općina Kakanj uplatila 5.000 KM za Roditeljsku kuću

roditeljskaboravakU dnevnom boravku Roditeljske kuće

Povodom 15.februara – Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, Općina Kakanj je izvršila uplatu novčanog iznosa od 5.000 KM Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH” u svrhu pomoći u osiguranju uslova za rad Roditeljske kuće koja se nalazi u u krugu Pedijatrijske klinike “Jezero” u Sarajevu.
“Kakanj se uvijek odazivao i uvijek će se odazivati na svaki poziv da se pomogne svakom čovjeku, a posebno djeci koja se liječe i roditeljima koji se bore za zdravlje svog djeteta”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

roditeljskakucajezereRoditeljska kuća je izgrađena 2016. godine

Podsjetimo, inicijativa za prikupljanje sredstava za izgradnju Roditeljske kuće pokrenuta je 2011.godine, a kuća je, zahvaljujući donatorima i humanim ljudima iz cijelog svijeta, svečano otvorena u aprilu 2016.godine. Kontinuirani boravak roditelja i/ili bližih srodnika sa bolesnom djece u toplom, porodičnom okruženju, doprinosi bržem i sigurnijem izlječenju. Roditeljska kuća funkcioniše već dvije godine. Finansiranje rada nije sistemski riješeno, pa se izvršava iz jednokratnih grantova, donacija i aktivnosti Udruženja.
Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH” u okviru Roditeljske kuće pruža i usluge psihosocijalne pomoći i podrške. Korisnici na raspolaganju imaju stručnu pomoć psihologa, socijalnog radnika i pedagoga, te okupacione radionice za roditelje i kreativne radionice za djecu (likovne, muzičke, obrazovne).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u