KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Za Haruna prikupljeno više od pola potrebnog novca

22.10.2017. - Ukupna cifra prikupljenih novčanih sredstava iznosi 41.360 KM. Hvala svim dobrim ljudima koji učestvuju, akcija se nastavlja

harunhrabri korak

Šestog novembra Harun treba otići u kliniku u Dubrovnik gdje će tokom 12 sedmica voditi borbu da uz pomoć savremene robotike stane na svoje noge i ponovo prohoda. Početna sredstva koja su nužna za plaćanje troškova liječenja su 45.000 KM. Postoje i drugi troškovi vezani za liječenje pa je cilj prikupiti 70.000 KM.

U akciji Neformalne grupe građana “Bajramska radost” koja je realizirana u subotu 21.oktobra 2017.godine ispred fontane u Kaknju prikupljeno je 3.211 KM novčane pomoći za liječenje Haruna Tahirovića. U direktnom kontaktu dobrih ljudi sa porodicom Tahirović pristiglo je još 2.440 KM. Ukupna cifra prikupljenih novčanih sredstava sada iznosi 41.360 KM. Hvala svim dobrim ljudima koji učestvuju u akciji. Akcija se nastavlja.

Akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Haruna Tahirovića se sve više i više intenzivira. Sve više i više privrednih subjekata, udruženja, sindikata i građana se uključuje.

U akciju su se uključili Pekar Delibašić, DSM Trade, Nova Trgovina-S, Trgošped, Općina Kakanj, Delibašić Poliuretani, Eurosan-Ferida Kulović, Maneco, Ado-trans Donje Moštre, Inkos, uposlenici Općine Kakanj ličnim prilozima, Organizacija ratnih vojnih invalida “Kakanj 92”, Savez udruženja boračkih organizacija Kakanj, Vrtić “Pčelica” Kakanj, Humanitarna organizacija “Bajramska radost”, Harunove komšije iz naselja Bare, Enikon, Zaimović d.o.o, Unifarm, Urban BiH, Finesa Kakanj, Josipović Group, ADS Kakanj, AVA STAR Kakanj, učenici Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj, bilježimo i uplate iz Švedske, zabilježena je i jedna uplata građanina Bratislave…

Uplate stižu od brojnih građana Kaknja, ali i građana Sarajeva, Mostara, Žepča. Uplate su, primjera radi, izvršili Ružica iz Žepča, Adi iz Mostara, Nisveta iz Sarajeva…

Harun Tahirović, mladi momak iz Kaknja, ima 21 godinu i osmijeh koji ne silazi s njegovog lica. U nesretnom slučaju povrijedio je vrat i kičmenu moždinu i sada je u invalidskim kolicima. No, samo privremeno. Nije klonuo duhom, nikada nije zaplakao niti kleo sudbinu, niti iskušenje u kojem se našao.

Harun je dijete kakanjskog borca, dobrovoljca iz 1992.godine i ratnog vojnog invalida. Živi u kakanjskom naselju Bare.

Na prijedlog najmilijih da se, radi lakšeg kretanja u invalidskim kolicima, napravi  pristupna staza do njegove kuće kako bi se zaobišle stepenice i da se uklone pragovi u kući rekao je „Ne, ja ću prohodati“.

Od momenta povrede do danas najteže mu je bilo kada su njegovi prijatelji počeli raditi kao mladi policajci  u Kaknju jer je i on bio primljen u Policijsku akademiju. Htio je da zajedno sa svojim drugovima služi pravdi, svom gradu i svojoj domovini. Ali jedna povreda je privremeno odgodila ostvarenje snova.

Teško mu je bilo i i na bajramsko jutro kada nije mogao sa ocem otići u džamiju.

Ima naznaka da će Harun ponovo stati na noge. Sada je ključni korak da mu svi zajedno pomognemo. Liječio se u Varaždinu i drugim bolnicama, a tokom tog liječenja finansijski su pomagali članovi uže i šire porodice, prijatelji i dobri ljudi, a sada odvažno ulazi u novu borbu da stane na svoje noge i da nastavi ponosno koračati kroz svoj Kakanj i u tome treba našu pomoć.

Pozivamo privrednike, javna i privatna preduzeća, građane, škole, vjerske organizacije, sportske klubove, udruženja građana, policiju u čijem sastavu je Harun htio biti u službi pravde, i sve druge subjekte, da u svojim kolektivima i na drugim mjestima organiziraju akcije prikupljanja novčanih sredstava, da doniraju novčana sredstva, i da tako pomognu Harunu.

Pomozimo Harunu da stane na svoje noge.

Donacije se mogu uplatiti na slijedeći način:

harisuplatnica

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u