KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Za Haruna prikupljeno preko šezdeset hiljada maraka

23.10.2017. - Ukupna cifra prikupljenih novčanih sredstava u ponedjeljak 23.oktobra 2017.godine, u 15:00 sati, iznosi 61.390 KM.Akcija se nastavlja

mahirupokFoto:Viber

Akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Haruna Tahirovića se sve više i više intenzivira. Sve više i više privrednih subjekata, udruženja, sindikata i građana se uključuje.

U akciji koju su volonteri Udruženja poslodavaca realizirali u poslovnim kolektivima u Kaknju prikupljeno je 2.124 KM (prikupljanje putem kutija).

Ukupna cifra prikupljenih novčanih sredstava u ponedjeljak 23.oktobra 2017.godine, u 15:00 sati, iznosi 61.390 KM.

Šestog novembra Harun odlazi u kliniku u Dubrovnik gdje će tokom 12 sedmica voditi borbu da uz pomoć savremene robotike stane na svoje noge i ponovo prohoda. Početna sredstva koja su nužna za plaćanje troškova liječenja su 45.000 KM, no postoje i drugi troškovi vezani za liječenje pa je cilj akcije koju je pokrenulo Udruženje poslodavaca općine Kakanj, a u koju se uključila i Općina Kakanj, prikupiti 70.000 KM.

Pozivamo privrednike, javna i privatna preduzeća, građane, škole, vjerske organizacije, sportske klubove, udruženja građana, policiju u čijem sastavu je Harun htio biti u službi pravde, i sve druge subjekte, da u svojim kolektivima i na drugim mjestima organiziraju akcije prikupljanja novčanih sredstava, da doniraju novčana sredstva, i da tako pomognu Harunu.

Saznaj više na:Humanitarna akcija za Haruna

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u