KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Warrior uspješan na Grand Prixu BiH

26.02.2018. - Kakanjski klub Warrior proteklog vikenda imao je uspješan nastup na ilidžanskom Grand Prixu BiH osvojivši četiri medalje. Petu medalju za kakanjske kickboxere osvojio je i Nerdin Fejzović.

Uspješan nastup kaaknjskog Warriora

U kulturno-sportskom centru Ilidža održan je tradicionalni, deseti po redu turnir WAKO Grand Prix BIH za pionire, kadete, juniore i seniore, a u organizaciji kickboxing akademije Ilidža pod pokroviteljstvom Općine Ilidža i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Na ovogodišnjem ilidžanskom Grand Prixu nastupilo je 530 takmičara iz 78 klubova iz čak šest zemalja svijeta. Učešće na turniru uzeo je i kakanjski klub ''Warrior'' našeg Nerdina Fejzovića. Mladi kakanjski klub osvojio je četiri medalje na ovom turniru. Amar Heganović (kick light) i Ahmed Spahić (kick light) osvojili su zlatne medalje. Srebro je osvojio Kenan Smaka (kick light), dok je bronzu osvojio Ademi Abdulah (kick light).

Trener ovih dječaka Nerin Fejzović je na turniru osvojio srebro u disciplini low kick do 67 kg. Nerdin je mogao i do zlata, ali je u finalnoj borbi bio primoran predati meč zbog zdravstvenih problema nakon naglog skidanja kilograma zbog čega je završio i u bolnici. Na svu sreću sa ovim kakanjskim fajterom sve je u redu i već se sprema za naredne izazove.

-Hvala treneru Elvedinu Dubravcu, Caffe Baru Plan B i Enesu Kovaču koji je podržao naše dječake da otputuju na ovo takmičenje. Žao mi je što nisam došao do zlata, ali zdravlje uvijek mora biti na prvom mjestu. Vjerujem da ću naredne godine donijet izlatnu medalju sa ovog takmičenja, rekao je kratko u izjavi za Kakanjlive Nerdin Fejzović.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u