KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Vodokom traži video nadzor na rezervoarima za vodu

17.06.2016. - Nadzorni odbor J.P. „VODOKOM“ pokrenuo inicijativu o instaliranju video nadzora nad vodovodnim objektima

traze_nadzorFoto:Ilustracija

U posljednje vrijeme ukazala se realna potreba za ovakvom vrstom nadzora s obzirom da se bilježe sporadični upadi nepoznatih lica na posjede od izuzetne važnosti, te postoji realna mogućnost nanošenja štete.Posebno je na meti rezervoar „Dragići“ gdje je potreba za intervencijom policije sve neophodnija.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su zaključak da se Uprava preduzeća obrati osnivaču sa inicijativom da se ugrade video nadzori nad objektima sistema vodovoda kao i razmotri mogućnost postavljanja adekvatnih alarmnih sistema na vodovodne objekte.

Općina Kakanj uradila je video nadzor u centralnom dijelu grada i isti nadzire Policijska stanica Kakanj, pa će se u tom pravcu inicirati susreti sa nadležnima iz Općine da se u okviru tog sistema video nadzora uradi i isti za vodovodne objekte.

Ugradnja pomenutog nadzora bila bi najidelanije rješenje, jer uprkos nastojanjima iz Vodokoma, kontrolama i intervencijama ne želimo ni pretpostaviti šta bi moglo da se desi ukoliko se nastave upadi nepoznatih lica u posjed i vodovodne objekte na području naše općine, kaže se u obavijesti Vodokoma.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u