KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Voda iz kakanjskog gradskog vodovoda je ispravna za piće

18.09.2017. - Voda iz kakanjskog gradskog vodovoda je ispravna za piće. Potvrdila je to i treća analiza vode koju je izvšio Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Uzorci za treću analizu uzeti su iz MZ Kakanj II i Karaulskog polja.

voda za pice

Nakon što su u jeku pojave stomačnih tegoba kod određenog broja građana Kaknja analize uzoraka vode iz kakanjskog gradskog vodovoda pokazale da je voda ispravna za piće, 12. septembra su na analizu poslani novi uzorci vode. I ta treća analiza je pokazala da je voda ispravna za piće. Analize vrši Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Prve dvije analize za koje su uzorci uzeti 7. septembra 2017.godine naručili su Javno preduzeće “Vodokom” Kakanj i Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Kakanj koja je uzela uzorke sa česmi u osnovnim školama “Hamdija Kreševljaković” Kakanj i “Omer Mušić” Brežani.

Naručilac treće analize za koju su uzeti uzorci 12. septembra bila je Općina Kakanj. Uzorci za treće po redu ispitivanje uzeti su na području MZ Kakanj 2, te u Karaulskom Polju.

Rezultate analiza pogledajte klikom ovdje.

PRESS OPĆINE KAKANJ

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u