KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Vitez prvi sparing-partner Rudara

04.07.2017. - Prvu kontrolnu utakmicu igrači Rudara igraju u srijedu 5.jula u 17 sati i 30 minuta protiv premijerligaša Viteza na stadionu NK Rijeka u Vitezu

Nakon desetak uvodnih treninga, koje su odradili pod vodstvom novog kondicionog trenera Mirze Demira i nedjeljnog međusobnog ogleda, igrači Rudara u srijedu na stadionu NK Rijeka u Vitezu odigrat će prvu kontrolnu utakmicu. Baš kao i zimus, prvi sparing-partner Zeleno-crnih bit će prvoligaška momčad Viteza s kojom Rudar ima korektne odnose i redovno u pripremnom periodu igra prijateljske utakmice.

S obzirom na brojne promjene u igračkom kadru, trener Rudara Elvedin Beganović ovu utakmicu iskoristit će da na djelu vidi nove, mlade snage, kao i povratnike Omera Musića, Belmina Čehajića, Mirzu Kovača, Vahidina Čaluka i Ibrahima Hrvata koji je došao iz visočke Bosne.

Od postojećeg kadra jedino će izostati Amel Hrustanović, koji je u nedjelju sklopio ugovor života i po odobrenju trenera Beganovića prve dane „medenog mjeseca“ provodi na Jadranu, te mladog Damira Crnovića, koji je na jednom od treninga ozlijedio skočni zglob i mora mirovati desetak dana.

Podsjećamo, redove Rudara dosad je napustilo čak 11 igrača, od čega osam „stranaca“: Nikolić, Aničić, Hajdarović, Čizmić, Delić, Prutina, Vila, Dizdarić, za koje vodstvo kluba i nije bilo zainteresirano da i dalje nose Zeleno-crni dres, te domaća trojka: Vedin Kulović, koji se vratio u FK Mladost (DK), Haris Đuđo, koji će navodno karijeru nastaviti u visočkoj Bosni i donedavni junior Adin Skopljaković, koji nastavlja školovanje u Mostaru i najvjerovatnije će pristupiti ekipi Veleža.

Pored povratka domaćeg kadra, koji će biti okosnica novog projekta“Domaći, podmlađeni i bolji Rudar“ očekuje se dolazak novog golmana, zadnjeg veznog i jednog napadača jer su po ocjeni stručnog štaba ove pozicije najdeficitarnije. Pregovori s potencijalnim pojačanjima su u završnoj fazi i potpisi ugovora trebali bi biti realizirani do polaska na mini pripreme, koje će se od 6.do 9.jula obaviti na Ponijerima.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u