KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Visoka pobjeda Rudara protiv Unisa

14.02.2021. - U četvrtoj kontrolnoj utakmici, koju su odigrali na terenu s plastičnom podlogom u Visokom, Zeleno-crni su porazili drugoligašku ekipu iz Vogošće rezultatom 6:0

asistencija
Igrači Rudara pružili su veoma dobru partiju. Svih 90 minuta imali su terensku incijativu, ozbiljan pristup i želju za nadigravanje. Svoju dominaciju i bolju igru materijalizirali su sa šest pogodaka i zabilježili uvjerljivu pobjedu. Strijelci su bili Džafić (17), Sadiković (34), Kobilica (36), Žuna (55), Šubo (64) i Mušija (86).

Svi golovi postignuti su iz izrađenih akcija, od kojih treba posebno istaći onaj iz 55.minute, kada je mladi Selim Žuna odličnim udarcem sa više od 20 metara postigao prelijep pogodak.

Trener Mehanović ponovo je šansu pružio svim igračima koji konkurišu za prvi tim, među kojima su i novajlije Samir Selimović, Benaris Duraković, Emir Karalić, Selim Žuna, Anes Vehab i Idriz Džafić, koji bi trebali pojačati konkurenciju i osvježiti ekipu.

becir

U početnoj postavi bili su Amir Bekan,Faruk Gačan, Adis Goralija, Omer Musić, Eldar Sivac, Adi Bešić, Selim Žuna, Enis Sadiković, Belmin Kobilica, Idriz Džafić i Adnan Hrelja, dok su od od 60.minute u igru ulazili; Samir Selimović, Enio Zilić, Besim Alajbegović, Benaris Duraković, Damir Bečak, Belmin Čehajić, Emir Karalić, Mirza Šubo, Anes Vehab, Malik Gačić i Mustafa Mušija.

Nakon dva remija sa prvoligašima iz Hadžića i Travnika, igrači Unisa nisu pružili jači otpor izabranicima trenera Mehanovića, koji su bili izuzetno rastrčani i raspoloženi za igru. Nadasve i veoma efikasni!

Do početka proljetnog dijela prvenstvene sezone, Zeleno-crni će odigrati još dvije kontrolne utakmice; 20.februara protiv Travnika i 27.02. u Tešnju sa ekipom TOŠK-a.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u