KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Visok poraz Rudara u Živinicama

29.09.2018. - Igrači Slavena deklasirali oslabljenu ekipu Rudara i ostvarili uvjerljivu pobjedu od 4:0, što je jedan od najtežih poraza Zeleno-crnih u 16 prvenstvenih sezona u Prvoj ligi Federacije BiH

RudarKAKANJ1241

Bio je ovo prvi gostujući poraz igrača Rudara, koji su na prethodna tri gostovanja zabilježili dvije pobjede(Bosna i Jedinstvo) i jedan remi(Novi Travnik). Bez obzira što su u Živinicama nastupili bez pet standardnih prvotimaca i sa „skrpljenim“ timom, ovako težak poraz malo tko je očekivao.

Prvih pola sata Zeleno-crni su bili ravnopravan protivnik, čak dva puta ozbiljno zaprijetili golmanu Brezičaninu. Domaći su do vodstva stigli u 37.minuti iz sumnjive ofsjad pozicije i na odmor otišli s minimalnom prednošću.Na otvaranju drugog dijela igre Slaven preko iskusnog Mirnesa Salihovića uspijeva udvostručiti vodstvo i već tad je bilo jasno da će bodovi ostati u Živinicama. Trener Hodžić izmjenama u veznom i napadačkom redu pokušao podići nivo igre i  smanjiti rezultat,ali odbrana Slavena djelovala je sigurno. U 74.minuti Rudar je ostao bez štopera Omera Musića, koji je inače rovit nastupio na ovoj utakmici i odbrana je još više bila oslabljena. To su domaći znalački kaznili u posljednjih pet minuta kada su rezervisti Muhamed Šemić(80.) i Elmedin Aličić(90+1.minuta) iskoristili poroznost odbrane Rudara i postići još dva gola za uvjerljivu pobjedu.

I ova utakmica je pokazala da igra Slavena ne „leži“ Rudarevom timu.Podsjećamo, prošle sezone Slaven je slavio u oba meča(1:0 i 2:0) i ovom uvjerljivom pobjedom još više povećao bilans u međusobnim susretima.

Težak poraz od Slavena spada među najteže odkako se Zeleno-crnio takmiče u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Igrači Rudara u Živinicama su platili ceh za poplavu žutih i crvenih kartona, koje im je izrekao tendenciozni Kenan Bajtarević protiv TOŠK-a, ali to ne može i ne smije biti opravdanje za blijedo izdanje i katastrofu od nebaš uvjerljive ekipe Slavena.   

Slaven-Rudar 4:0

Gradski stadion u Živinicama. Gledalaca  150. Glavni sudija Marin Pavlović iz Ljubuškog. Pomoćnici; Silvio Bubalo i Armin Jelin( oba iz Mostara). Četvrti sudija Darko Obradović iz Stoca. Posmatrač suđenja  Sead Jakić ( Mostar). Delegat utakmice Nikola Trogrlić iz Donje Mahale kod Orašja.

Strijelci:1:0 Mirza Majdančić(37), 2:0 Mirnes Salihović(61),3:0 Muhamed Šemić(88),4:0 Elmedin Aličić(90+1).

Žuti kartoni:Faruk Gogić i Minel Doljančić(Slaven), Adin Čiva (Rudar)

NK SLAVEN: Sakib Brezičanin , Davor Todorović, Mirza Majdančić,, Eldin Trumić, Hasmir Salihović, Selvedin Islamović, Mirnes Salihović, Minel Doljančić, Belmin Mešinović (od 60.Elmedin Aličić), Faruk Gogić (od 86.Dženan Mujagić), Kristijan Mujić (od46.Muhamed Šemić).Trener: Adnan Jahić.

FK RUDAR: Amir Bekan , Mirza Rizvanović, Admir Fočo,Belmin Kubat, Omer Musić (od 74.Amel Neimarlija), Armin Topalović, Sedad Subašić (64.Adin Čiva), Belmin Kobilica,  Malik Gačić (od 46.Fahrudin Kovač),Mirza Kovač, Bajro Spahić. Trener: Fadil Hodžić.

M.Komšo/KakanjLive   

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u