KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Više od stotinu vozača vozilo u alkoholiziranom stanju

14.12.2015. - U policijskoj akciji ustanovljeno 105 alkoholiziranih vozača i 288 vozila bez odgovarajuće zimske opreme

policija_zima

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 04.12. do 11.12.2015. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima. Kontrolisana su 3.262 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 288 prekršajnih naloga.

Takođe, u vremenskom periodu 11.-13.12.2015. godine, realizovana je akcija u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Tom prilikom, policijski službenici su kontrolisali 1.114 vozila u saobraćaju, te izdali 112 prekršajnih naloga. Izvršenim kontrolama i alkotestiranjem, kod 105 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je sedam vozača odbilo da se podvrgne ispitivanju alkoholiziranosti.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na osiguranju što veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno u periodu kada se na putevima očekuje povećan broj vozila zbog božićnih i novogodišnjih praznika, te ovom prilikom upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kao i da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u