KakanjLive | Ponedjeljak, 01.06.2020. godine

Vijeće-Predsjedavajući Slaven Katičić, zamjenik Jasmin Mušanović

21.11.2016. - Održana Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća: Za predsjedavajućeg OV izabran Slaven Katičić (HDZ BiH), za zamjenika predsjedavajućeg Jasmin Mušanović (SBB)

Danas je u Kaknju održana Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća. Sjednica je počela intoniranjem himne BiH, a prisustvovali su joj i gosti, uglavnom direktopri javnih ustanova i javnih preduzeća čije je osnivač Općina Kakanj. Bili su tu i predstavnici vjerskih zajednica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj mr. Sulejman ef. Čeliković i gvradijan Franjevačkog samostana iz Kraljeve Sutjeske fra. Željko Brkić.

Poslije intorniranja državne himne, predsjednik Općinske izborne komisije Edin Kasper je pročitao, zvanične izborne rezultate, imena izabranih vijenika sa brojem mandata po strankama, te službeno saopštio i podatak o mandatu Nermina Mandra za Općinskog načelnika. Zatim su vijećnicima uručena uvjerenja o mandatima uz potipisavanje prateće dokumentacije.

Prisutnima su se obratili općinski načelnik Nermin Mandra, predsjednici političkih stranaka Sejad Zaimović (SDA), Enver Merdić (SBB), Rešad Merdić (Stranka za BiH), Slaven Katičić (HDZ),Nusret Muslić (DF). U ime SDP-a obratio se vijećnik Ahmed Begić.

Imenovana je Komisije za izbor i imenovanja Općinskog vijeća, a potom je za  predsjedavajućeg Općinsko vijeća Kakanj izabran  Slaven Katičić (HDZ BiH), a za zamjenika predsjedavajućeg Jasmin Mušanović (SBB). Uslijedila je petnaestominutna pauza, tokomm koje je vršeno usaglašavanje prijedloga za imenovanje stalnih radnih tijela Vijeća, dok je predviđena tačka dnevnog reda Izvještaj Općinske izborne komisije o održanim Lokalnim izborima 2.10.2016. godine, odložena za narednu sjednicu, koja treba biti održana u roku od osam dana.

Više fotografija pogledajete na facebook KakanjLive, klik OVDJE.

A.Z./KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u