KakanjLive | Ponedjeljak, 21.09.2020. godine

VIDEO - Amel Tuka prvi u Zenici

01.06.2016. - Trojica članova Atletskog kluba Zenica Dejan Mileusnić, Hamza Alić i Amel Tuka upisali su pobjede u svojim disciplinama

Trojica članova Atletskog kluba Zenica Dejan Mileusnić, Hamza Alić i Amel Tuka upisali su pobjede u svojim disciplinama na 7. međunarodnom atletskom mitingu Zenica 2016 koji je po kišnom vremenu održan na stadionu Kamberovića polje. Amel Tuka je 800 metara trčao u vremenu 1:48.59.

- Nisam želio povredu zbog loše staze, koju je kiša nakvasila. Bilo je divno trčati pred svojim publikom kojoj se zahvaljujem na podršci koju su mi stalno pruža, rekao je Tuka.

Bacač koplja Dejan Mileusnić sa rezultatom 80.11 metara ispunio je normu za Europsko prvenstvo koje će se u julu održati u Amsterdamu. Dejan je potvrdio odličnu formu i produžio svoju ali i nadu ljubitelja sporta da će ispunuti i normu za Olimpijske igre u Rijo de Žaneiru.

Hamza Alić je kuglu bacio 20.57 metara, što mu je bilo dovoljno za prvo mjesto. Drugoplasirani je bio Mesud Pezer sa 20.29 metara. Treba kazati da su obojica, baš kao i ostali takmičari bacali sa rezervom obzirom da se se plašili “proklizavanja” i eventualne povrede.

KakanjLive / SportZDK

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u