KakanjLive | Nedjelja, 07.06.2020. godine

Verbalni i fizički napadi na radnike Doma zdravlja

16.04.2020. - U posljednje vrijeme sve su učestaliji verbalni pa i fizički napadi i klevete putem društvenih mreža na radnike JU „Dom zdravlja“ Kakanj, kaže se u jednom od ovosedmičnih saopštenja iz ove ustanove

domzdrdron
Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj u vezi pandemije novog korona virusa razmatrao je sve prijave o napadima na radnike Doma zdravlja  i jednoglasno odlučio da upozna javnost o dešavanjima koja su omasovljena u posljednje vrijeme.

U momentima kada se naši radnici bore sa veoma opasnim virusom i nastoje da sačuvaju lično i zdravlje svih građana općine Kakanj, na sceni se pojavljuju arogantni, nadobudni i nadasve bezobrazni likovi koji atakuju na zdravlje i život zdravstvenih radnika i radnika zaposlenih u zdravstvu koji nastoje danonoćno spriječiti nastanak veoma ozbiljnog oboljenja COVID-19 .

-Nije nam cilj da nekoga stigmatizujemo, kaže se u saopštenju, niti da ugrozimo bilo čije pravo, ali ponašanja naših sugrađana kao što su Š. N. (počinitelj verbalnog i fizičkog napada na našeg radnika) ili T.D. (lomljenje šteke u ambulanti i verbalni napad na osoblje, samo zato što mu nije dato bolovanje za koje nema medicinske indikacije) su za svaku osudu, ali i za reagovanje nadležnih policijskih i pravosudnih organa.

Iz Doma zdravlja apeluju na odgovorne instance, a prije svega na Općinski štab civilne zaštite Kakanj i na Policijsku stanicu Kakanj da se procesuiraju sve nasilnike koji ugrožavaju zdravlje i život zdravstvenih radnika. Pozivaju i na razotkrivanje svih koji se kriju iza „monitora“ i neargumentovanim komentarima urušavaju integritet zdravstva na našem području i kaljaju čast i ugled JU „Dom zdravlja“ Kakanj i njenih radnika.

-Ukoliko se i dalje nastave ovakve ili slične presije i ataci na naše radnike, iz Doma zdravlja kažu, da će biti prinuđeni koristiti sva moguća raspoloživa demokratska sredstva da brane svoje živote i čast, pa između ostalog, i to da prepuste kompletno zdravstvo „kakanjskim kritičarima“ i „kakanjskim svjesnim građanima“ neka oni liječe ljude i neka oni organizuju zdravstvenu zaštitu na području općine Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u