KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Veliki uspjeh kuglaša Rudara

21.02.2021. - U derbiju 17.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izabranici trenera Mensura Bajtarevića porazili aktualnog prvaka, vodeću ekipu Posušja rezultatom 6:2

ekipakkrudarEkipa kuglaša Rudara koja je nastupila u susretu s Posušjem/Foto: Mirsad Mujagić

Bio je ovo prvi ovosezonski poraz Posušaka, koji su na dobrom putu da odbrane naslov prvaka i zadrže dominaciju u bh.kuglanju, jer imaju nedostižnu bodovnu prednost u odnosu na glavnog konkurenta, banjalučku Revitu.

Meč je bio vrlo zanimljiv i pitanje pobjednika je riješeno tek u trećoj izmjeni u kojoj su osvojili dva odlučujuća meč poena.
Nakon dvoboja Amara Alagića i Nermina Hrustemovića protiv braće Pere i Ivana Petrica svakoj ekipi pripao je po jedan poen. Pere Petric bio je bolji od Alagića za 21 čunj, a Nermin Hrustemović od Ivana Petrica za 26 čunjeva. I druga izmjena je završena podjelom poena. Mario Prljević bio je uspješniji od Vedada Karzića, a Kemal Karahodžić od Dragana Mišetića i u zadnju promjenu ušlo se u egalu – 2:2.

Da će izabranici trenera Mensura Bajtarevića slaviti u ovom meču moglo se nasluti poslije nastupa Dinka Dundića, koji je od svog protivnika bio učinkoviti za 30 poena. Tačku na i ovog susreta stavio je Davud Alajbegović, koji je oborio čak 57 čunjeva više od kombinacije Ante Mišetić/Mate Galić, koji su potpuno podbacili.
Pobjedom protiv aktualnog prvaka, koji uvjerljivo vodi na prvenstvenoj ljestvici, mnogo znači za kuglaše Kaknja, koji su pokazali da mogu uspješno parirati i najjačim ekipama.

Rudar – Posušje 6:2 (3.338:3.270)
Kuglana KSC u Kaknju. Igrano bez prisustva gledatelja.
RUDAR: Amer Alagić 578, Nermin Hrustemović 584, Vedad Karzić 540, Kemal Karahodžić 555, Dinko Dundić 577, Davud Alajbegović 504.
POSUŠJE: Pere Petric 599, Ivan Petric 558, Mario Prljević 554, Dragan Mišetić 522, Bernard Malenica 547, Ante Mišetić/Mate Galić 504.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u