KakanjLive | Nedjelja, 17.01.2021. godine

Veliki napori na održavanju sistema grijanja

09.01.2017. - Sistem daljinskog grijanja u funkciji, ima problema, ali radnici Grijanja ulažu maksimalne napore da Kakanj nije grad-slučaj

radijatort

U aktuelnim ekstremno hladnim danima, Kakanj ni u pogledu zagrijavanja daljinskim grijanjem nije grad-slučaj. Problema ima ali radnici „Grijanja“ intervenišu i u ovako ekstremnim uvjetima.

Danas su na sanaciji puknuća na područjima toplotnih podstanica Doboj, Doboj IV, Stara jama i Čatići. Ekipe montera JP "Grijanje" d.o.o. Kakanj vrše sanaciju i isporuka toplotne energije će biti nastavljena odmah po završetku radova.

Ipak u Kaknju nije na -20 stepeni Celzijusa ispao cijeli sistem grijanja kao u nekim drugim sredinama, mada je prilično dotrajao, ali funkcioniše, i daje naznake da se što prije mora rekonstruisati.

Razumijemo da ima nezadovoljnih jer ekstremne situacije se ne bi nazivale ekstremnim da je moguće osigurati normalno funkcionisanje u procentu od 100 %. Treba znati i vrednovati činjenicu da radnici “Grijanja” na -20 stepeni Celzijusa, ulažu maksimalne napore da sistem funkcioniše.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u