KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Vedin Kulović potpisao za Gošk

06.06.2018. - Bivši igrač kakanjskog Rudara, dobojske Mladosti i dojučerašnji član mostarskog Veleža Vedin Kulović novi je igrač Goška iz Gabele.

Vedin Kulovic lijevo

Vedin Kulović (lijevo) dok je nastupao za dobojsku Mladost 

Dvadesetdvogodišnji Kulović je dogovorio saradnju sa timom iz Gabele na godinu dana uz mogućnost produženja na dodatnu godinu dana.

-Već ranije je bilo kontakta sa godpodinom Feđom Dudićem koji me pokušao i ranije dovesti u Travnik, ali nisam imao slobodne papire tako da do tog transfera nije ni došlo. Sada se ukazala prilika da pređem u ekipu Goška u kojoj je gospodin Dudić sjajno posložop stvari i ovu priliku nisam želio propustiti. Dobio sam jako dobre uslove od Uprave kluba iz Gabele i više sam nego zadovoljan, rekao je kratko Kulović u izjavi za naš portal a potom dodao:

-Pravo je vrijeme da se vratim u Premijer ligu. Dovoljno sam sazrio i imam 22 godine i ovo je možda za mene i prijelomna godina kada moram pružiti 200% svojih mogućnosti kako bi se dokazao. Vjerujem da u timu iz Gabele neću biti samo broj, nego značajan igrač na terenu i ostvarenju klupskih ciljeva.

Kulović je posljednjih pola godine proveo na posudbi u mostarskom Veležu u kojem je u 11 susreta upisao i postigao jedan gol uz četiri asistencije,a u svojoj karijeri nastupao je još za dobojsku Mladost i kakanjski Rudar.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u