KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Večeras u zgradi Općine Kakanj - Noć muzeja

21.05.2016. - Otvorenje muzejske postavke pod nazivom „Spoj arhaičnog i modernog“ večeras u novoj zgradi Općine Kakanj u 20,30 sati, a sve u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja

kakanj_007

Obavještavamo građane Kaknja da će imati priliku da prisustvuju otvorenju muzejske postavke pod nazivom „Spoj arhaičnog i modernog“ koja će biti izložena u novoj zgradi Općine Kakanj dana 21.05.2016. sa početkom u 20:30 sati, a sve u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja.

Muzej Kaknja u saradnji sa Općinom Kakanj organizuje izložbu koju će pratiti muzički performans, a svi sudionici će imati priliku pogledati odabrane eksponate etnološke, tehničke, arheološke i numizmatičke zbirke. Ono što je posebno zanimljivo jeste da će posjetitelji imati priliku pogledati i improviziranu bosansku sobu.

Televizori, gramofoni i fotoaparati iz 6o-ih svakako su tu da svjedoče simbiozi modernog i arhaičnog. Pored muzejske postavke posjetioci će imati priliku uživati u muzičkom performansu Adija Huskića.

Pozivamo vas da vidite jedan nesvakidašnji prizor u zgradi Općine Kakanj i evocirate uspomene iz prošlih vremena.

Podsjećamo da smo organizovali različite kreativne događaje i aktivnosti povodom Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja (La Nuit au musée / Night at the Museum), koju vode Vijeće Europe i Ministarstvo kulture i komunikacija Republike Francuske, naglašavajući time važnost uloge muzeja kao institucije koje služi društvu i njegovom razvoju.

Molimo medije da u skladu sa obavezama poprate ovaj događaj.

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u