KakanjLive | Nedjelja, 07.06.2020. godine

Vatrogasna vježba u OŠ Hamdija Kreševljaković

19.06.2019. - U vježbi je izvršena evakuacija učenika i nastavnika, spašavanje i medicinsko zbrinjavanja nastradalih i zarobljenih požarom, te gašenje vatre

Učenici i osblje Osnovne škole Hamdija Kreševljaković, jutros u 9 sati I 30 minuta bili su izloženi požaru koji je izbio poslije zemljotresa na  drugom spratu škiolske zgrade. Prvo su svi evakuirani, a vatrogasci su ustanovili da su u objektu ostala zarobljena dva učenika I jedan nastavnik. Uslijedilo je spašavanje, a zatim i gašenje požara.  Ovo je kratki opis  scenarija po kojem se  odvijala vježba u kojoj su učestvovali učenici i radnici OŠ “Hamdija Kreševljaković”, Profesionalna  vatrogasna jedinica Kakanj , Dobrovoljno vatrogasno društvo Kakanj, Policijska stanica, Služba hitne medicinske pomoći i Crveni križ Kakanj. Materijalnu podršku pruža Humanitarna organizacija World Vision.

Ispunjeni  su  osnovni ciljevi  vježbe: provjera materijalnih i ljudskih resursa učesnika, komunikacijskih i drugih sistema veze između učesnika, kontrola vremena komunikacije i aktiviranja komponenti i operativnih struktura, kontrola vremena izvršenja, te kontrola koordinacije između komponenata i operativnih struktura. Jednostavnije rečeno ispunjeni su ciljevi pripreme i uvježbanosti učenika za snalaženje u ovakvim  prilikama, kao i spremnost subjekata bitnih za efektno funkcionisanje civilne zaštite.

Velika galerija fotografija na: KakanjLive Facebook

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u