KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Vanredna sjednica u FK Rudar

24.10.2016. - Povodom novonastale situacije, prouzrokovane serijom loših rezultata, u prostorijama Rudara održana je sastanak sa stručnim štabom i igračima nazvan vanrednom sjednicom.Vila i Hajdarović platili ceh Rudarevim neuspjesima

Pored predsjednika Upravnog odbora Emira Zaimovića, generalnog sponzora Edina Begovca, sportskog direktora Mirnesa Buze, kompletnog stručnog štaba i svih prvotimaca, prisustvovali i predstavnici medija.

- Pozvali smo sve igrače, struku i administrativno osoblje, da iznesu svoje mišljenje i upoznaju kakanjsku javnost o razlozima loših igara i rezultata u posljednjih sedam kola. S obzirom da sam lično svima na vrijeme isplatio sva potraživanja i osigurao optimalne uslove, smatram da su igrači glavni krivci i da snose punu odgovornost što se umjesto na prvom, nalazimo na sedmom mjestu. Od trenera Beganovića i sportskog direktora Buze tražim da se odreknu svih onih igrača koji nisu dali ono što se od njih očekivalo i da mogu biti slobodni, kazao je Edin Begovac, koji je pozvao kapitena Zlatana Gafurovića, Muamera Vilu, Armina Topalovića, Alidina-Dinu Hajdarovića, Vedina Kulovića, Igora Aničića i Zlatka Kazazića da iznesu mišljenje o svojim igrama i razlozima loših rezultata, te odnosu kluba prema njima i izvršavanju obaveza.

-Nema se tu šta reći. Sve je do nas igrača. Prvi ja preuzimam odgovornost, samo smo mi igrači krivi. Uprava i trener su nam omogućili sve što treba, po prvi put smo imali korektno suđenje, redovne isplate, ali je izostalo htjenje, želja, uvukao neki strah, a po meni, upitan je i kvalitet za veće domete, istakao je kapiten Gafurović.

I ostali „prozvani“ igrači su potvrdili da su sve obaveze prema njima ispoštovane, da je nakon sjajnog starta, nastupila rezultatska kriza, za koju isključivu krivici snose oni, da je atmsfora poljuljana, da su iznevjerili trenera i glavnog sponzora i da rezultati nisu adekvatni kvaliteti ekipe, da psihički ne mogu podnijeti ovu realnost, ali da borba za prvo mjesto nije izgubljena i da očito nešto treba promijeniti da se ostvare rezultati kao na startu sezone, što sigurno nije bilo slučajano.

Trener Beganović misli da će ovaj sastanak donijeti šok terepiju, da će igrači shvatiti dobro situaciju i da će već protiv Travnika dati sve od sebe i pobjedom vratiti samopouzdanje.

Beganović se u dogovoru sa sportskim direktorom Buzom, odrekao usluga dvojice igrača, koji su po njihovom mišljenju najviše podbacili. Ceh za Rudareve neuspjehe platili su napadači Muamer Vila i Alidin-Dino Hajdarović, čijih su se usluga odrekli tri kola prije kraja prvog dijela prvenstva.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u