KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

UŽOK na području Kraljeve Sutjeske

11.05.2016. - Udruženje žena Općine Kakanj (UŽOK), organizaciono i teritorijalno unaprjeđuje aktivnosti na području Kraljeve Sutjeske. Ustupljene im prostorije u Vatrogasnom domu

Udruženju žena Općine Kakanj (UŽOK) na korištenje je ustupljen dio prostorija Vatrogasnog doma u Kraljevoj Sutjesci. To je rezultat razgovora između rukovodstva UŽOK-a i načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre. Realizirajući programske ciljeve o šrenju svojih aktivnosti na širem području Kaknja, posebno u ruralnim sredinama, počasna predsjednica i osnivačica UŽOK-a, Munevera Zečević, predala je ključeve ovih prostorija na korištenje ženama Kraljeve Sutjeske. Kao dio Udrženja žena Općine Kakanj, žene Kraljeve Sutjeske će ovaj prostor koristiti za druženje, edukaciju, izradu rukotvorina karaktarističnih za ovaj kraj. Na taj način želi se obogatiti turistička ponuda za posjetioce Fatihove džamje, Franjevačkog samostana i kraljevskog grada Bobovca.

Članstvo UŽOK-a i žene Kraljeve Sutjeske javno se zahvaljuju općinskom načelniku Nerminu Manadri i rukovodiocu Službe Civilne zaštite Općine Kakanj Nurudinu Hrustiću, za razumjevanje i pruženu pomoć prilikom ustupanja prostora.

Žene Kraljeve Sutjeske koje će na ovom području realizirati programske ciljeve UŽOK-a su i koje su prisustvovale primopredaji prostorija su: Božana Radić, Antonija Aždajić, Jelena Lukenda, Katarina Brđanović, Malina Rodić, Maja Jurjević, Antonija Jurjević, Gordana Šain, Janja Kolaković, Veseljka Rodić, Nada Šain, Jelena Lukić, Ivanka Trgovčević, Ivanka Pavlović i Vesna Lukenda. UŽOK i njegove teritorijalne organizacione jedinice, otvoreni su za saradnju i prijem novih žena, koje su spremne realizirati aktivnosti UŽOK-a, a posebno one koje se odnose na različite edukacije i ekonomsku nezavisnost žena.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u