KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

UŽOK dodjelio uvjerenja o uspješnoj edukaciji

12.05.2017. - U petak 12. maja završen je prvi ciklus projekta kojeg u Kraljevoj Sutjesci vodi Udruženje žena općine Kakanj (UŽOK) s ciljem ekonomskog osnaživanja žena kroz obuku krojenja, šivenja i tkanja. U narednim danima počinje rad sa drugom grupom žena

U ime UŽOK-a Uvjerenja o uspješno završenoj edukaciji uručila je Ljubica Subotić. U veseloj atosferi uz aplauze, uvjerenja su primile: Belma Čelebić, Emina Brkić, Sabira Obralija, Amna Berbić, Hajra Kevilj, Emira Velispahić, Hajra Sabljaković, Azra Jašarspahić, Alma Rojo, Alejna Avdispahić, Mejrema Halilović, Lejla Čelebić, Sejada Begić, Nejra Topalović, Senida Topalović, Senida Omerović, Elma Tukar, Almedina Alić i Ema Amidžić.

zahvalnostU ime polaznica  koje su završile temeljni ciklus obuke tkanja, krojenja i šivenja zahvalila se Amna Berbić. Evo šta je rekla:

-  Zahvaljujem se  UŽOK-u i Općini Kakanj koja finansira ovaj projekat.Naučile smo i više nego što smo očekivale.Posebno se zahvaljujem svim našim edukatoricama, koje su nam svoje znanje nesebično prenosile i nadam se da su one s nama zadovoljne.

Zatim je Amna, u ime kompletne  grupe uručila cvijeće i poklone prvo voditeljici projekta Muneveri Zečević, a zatim i svim instruktoricama tokom ovog sadržajnog i uspješnog educiranja: Zakiri Imamagić, Naili Demir, Fatimi Suljić, Aidi Jašarspahić, Selvedini Duraković i Halidi Helja.

emina_brkicEmina Brkić, jedna od polaznica prvog ciklusa kaže da je dosta naučila i da ima namjeru ovim poslom baviti se i kod kuće:

-  Nisam imala iskustva u šivenju i tkanju i zato sam zadovoljna naučenim. Dio onoga što smo radili je naša bosnaska tradicija i to treba očuvati. Sa nama su radile jako dobre mentorice i time sam zadovoljna, a namjeravam da se i  kući bavim ovim posloom. Koristim priliku i pozivam žene da se priključe narednim ciklusima ovog projekta. Ovo je lijepo isklustvo i može se puno naučiti. Naši radovi govore da je  projekat uspješan. Zahvaljujem se našem Načelniku koji nam je ovo omogućio. Naravno, zahvaljujem se  gospođi Muneveri koja je za ovo dala i srce i dušu, i zahvaljujem se našim edukatorima.

zakiraradZakira Imamkadić, jedna od instruktorica tokom ove edukcije, o radu prve grupe u okviru ovog projketa rekla je:

- To što je ovdje urađeno je temelj. Sada  će se sve žene koje su prošle  edukaciju sebe nadograđivati i tražiti se u ovom poslu. Moguće je da sutra ostvare svoj vlastiti biznis.Moram reći da je ova zajednica sretna što ima ovakve žene. Mlade, obrazovane, majke, domaćice, iznasd svega kulturne sa kućnim odgojem. Za mene je to jako bitno. Ostanite takve i neće izostati poslovni uspjeh, rekla je gospođa Imamkadić.

Predsjednica UŽOK-a Dinka Tepić, nakon podjele uvjerenja izrazila je želju da svaka od žena postane uspješna poduzetnica:

- Nadam se  da su polaznice ove edukdcije dosta toga naučile. Želim da svaka od njih pokuša samostalno raditi. Do toga treba  još  truda i učenja ali samo tako mogu postati  poznate i prihvaćene kao poduzetnice, a to  im svima jednako želim. Poslije ovoga nama stiže nova grupa i tako nastavljamo sa praksom i projektom  ekonomskog osnaživanja žena, rekla je predsjednica Dinka Tepić.

nacelnik (1)

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i načelnik Općine Kakanj. Zadovoljan viđenim eksponatima, urađenim odjevnim predmetima ali i  predmetima koji praktično mogu poslužiti u svakom domaćinstvu ili kao poslovni darovi, kao izložbeni eksponati, turistički suveniri i slično, čestitao je  prisutnima uspješno završenu obuku i  savjetovao dalje podizanje praktičnih znanja na viši nivo od  postignutog do sada.

Galeriju sa puno više fotografija, pogledajte klikom na: FACEBOK KakanjLive

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u