KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Uvjerljiv poraz Rudara na Grbavici

20.02.2018. - U drugom kontrolmom meču, kojeg su odigrali na terenu s plastičnom podlogom na Grbavici, igrači Rudara su pretrpjeli visok poraz od kombinovanog sastava Željezničara

Belmin Kobilica budno praćenm od tri igrača Željezničara

Već na otvaranju utakmice, iz prvog napada, Željezničar je stigao u vodstvo. Posljednje pojačanje iz Istre 1961, desni bek Kenan Hadžić sjajno je ubacio , a mladi Ajdin Mujagić glavom pogodio za 1:0. U 25.minuti na asistenciju Ivana Crnova mrežu Jovanovića zatresao je Andrej Modić, pojačanje iz FC Milan, a desetak minuta kasnije u listu strijelaca se upiosuje Dženan Zajmović i domaći na odmor odlaze s visokih 3:0. Jedinu priluku Zeleno-crni su imali preko Amela Neimarlije, ali je golman Čeman sjajno interevenisao i sačuvao svoju mrežu.

I početak drugog dijela protekao je u znaku razigranih Željovaca. U 52.minuti Dženan Zajmović matira rezervnog golmana Rudara Jamakovića i postiže konačan rezultat od 4:0.

Priluku za počasni pogodak imao je mladi Kemal Salihagić, ali je golman Čeman krajnjim naporom zaustavio njegov udarac.

Trener Željezničara Admir Adžem imao je šta vidjeti od svojih igrača, dok trener Rudara Fadil Hodžić može biti razočaran i zabrinut.

-Ovo nam je tek druga kontrolna utakmica. Loše smo počeli, primili dva gola pogreškama odbrane i tek u drugom poluvremenu uspjeli nešto odigrati, ali nedovoljno da izbjegnemo težak poraz. Bilo je nekih stvari s kojima mogu biti zadovoljan, imali smo dvije dobre šanse i trebali ublažiti poraz, ali objektivno rečeno, igrači Željezničara su bili rastrčaniji,konkretniji, bolje se snašli na terenu s plastičnom podlogom i sjajnom igrom stigli do uvjerljive pobjede. Naš problem je nedostatak terena za treniranje i odigravanje test utakmica i to se itekako osjetilo i na ovom meču, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Željezničar – Rudar 4:0

Stadion Grbavica, pomoćni teren s plastičnom travom. Gledalaca 250.

Strijelci:1:0 Mujagić(4), 2:0 Modić(25), 3:0 Zajmović(36), 4:0 Zajmović(62).

ŽELJEZNIČAR: Aldin Čeman, Kenan Hadžić, Josip Projić, Kemal Osmanković, Almir Čubara, Anel Šabanadžović(od 46.Nuhanović), Andrej Modić, Ivan Crnov, Semir Dacić, Dženan Zajmović, Ajdin Mujagić.Još su igrali; Aldin Šehić, Benjamin Šehić, Amir Velić i Hasanović. Trener:Admir Adžem.

RUDAR:Aleksandar Jovanović(od 46. Alija Jamaković) Armin Sarvan, Admir Fočo, Omer Musić, Adis Goralija, Amir Baručija(od 46.Adin Čiva), Armin Topalović, Belmin Kobilica, Belmin Čehajić, Amel Neimarlija(od 46.Kemal Salihagić)Vahidin Čaluk. Još su igrali; Amel Hrustanović, Admir Smolo i  Ismet Pendek. Trener; Fadil Hodžić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u