KakanjLive | Nedjelja, 29.11.2020. godine

Utvrđen prijedlog petnaestoaprilskih priznanja

26.03.2019. - Prijedlog za dodjelu priznanja vijećnici trebaju razmotriti i konačno usvojiti na sjednici Vijeća koja je zakazana za četrvrtak 28. marta

odlukavelika

Za sjednicu Općinskog vijeća Kakanj pripremljen je i prijedlog Odluke o dodjeli petnaestoaprilskih priznanja. Na sjednici Vijeća koja je zakazana za četvrtak 28. marata, vijećnici će se izjašnjaviti o prijedlogu za dodjelu jednog Grba Općine Kakanj, tri plakete sa diplomom i četiri petnaestoparilske zahvalnice.

Grb Općine Kakanj
Za dodjelu Grba Općine Kakaknj predložen je Slaven Katičić zbog izuzetnog doprinosa afirmaciji i promociji općine Kakanj na društvnom i privrednom planu, za unapređenje infrastrukturnog razvoja te zbog njegovanja načela tolerancije i snažnih međunacionalnih odnosa.

Plaketa sa diplomom

Tri su prijedloga za Plaketu sa diplomom: Hamzi Frljku (posthumno) za predan rad i veliki doprinos društvenoj zajednici kroz svoj pedagoški, kulturni i društveni angažman. Još su predloženi: Harfid Hadrović za postignute privredne uspjehe i veliki nesebičan doprinos u razvojuinfrastrukture općine Kakanj i Privredno društvo VM „Elektrovar“ d.o.o. Kakanj za postignute privredne uspjehe i rezultate poslovanja koji su rezultirali rastom ekonomskih pokazatelja u razvoju općine Kakanj.

Zahvalnice
Pet zahvalnice je namjenjeno za: Marinu Kovač, Mirsada Mujagića, Salihu i Mensuda Veispahić, Zijada Skopljakovića i Mirnela Hadrovića.

Marini Kovač za značajan doprinos u unapređenju kulture na području općine Kakanj
Mirsadu Mujagiću za nesebičan i velikodušan doprinos u kulturnom i društvenom životu općine
Kakanj.
Salihi i Mensudu Veispahić za predan rad u razvoju pčelarstva i veliki doprinos društvenoj zajednici
općine Kakanj.
Zijadu Skopljakoviću za nesebičan angažman u razvoju sporta općine Kakanj kao i predan
humanitarni rad na području općine Kakanj.
Mirnelu Hadroviću za veliki doprinos u razvoju poljoprivrede i stočarstva na području općine Kakanj.

Petnaestoaprilska priznanja uručit će se dobitnicima na svečanosti u povodu obilježavanja „15.
aprila – Dana općine Kakanj“.

KakaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u