KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Utakmicu sezone Mladost igra na Koševu

11.04.2017. - U prvom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine Sarajevo će na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' ugostiti dobojsku Mladost u srijedu 12. aprila 2017. godine

Sutra su na rasporedu prvi polufinalni susreti Kupa Bosne i Hercegovine, a ekipa Mladosti gostuje na Koševu gdje će snage odmjeriti sa ekipom Sarajeva.

Za ekipu Mladosti iz Doboja ovo je utakmica sezone, a tim Husrefa Musemića je samim plasmanom u polufinale Kupa BiH ostvario najveći uspjeh u klupskoj historiji.

Husref Musemić

Husref Musemić: Za nas je ovo utakmica sezone

-          Za nas je ovo utakmica sezone i pitanje je da li i kada će Mladost ponoviti ovaj uspjeh koji smo ostvarili kroz Kup. Sarajevo je apsolutni favorit, ali ni mi nismo bez šansi u dvjie utakmice. Svoju priliku vidimo kroz to što je ekipa Sarajeva imala nekoliko teških utakmica u prvenstvu u posljednjih nekoliko dana, rekao je trener ekipe Mladosti Husref Musemić.

Aladin Isakovic

Aladin Isaković: Sarajevo je favorit, ali mi svoju šansu za prolaz u finale tražimo kroz dvije utakmice

Kapiten Mladosti, Aladin Isaković je svjestan da je Sarajevo favorit u prvom duelu, ali obećava maksimalan angažman svog tima:

-          Bit će to izuzetno zahtjevna utakmica koja će biti teška i fizički, ali bit će potrebno i dosta nerava u ovom susretu. Sarajevo se u posljednjem susretu dosta istrošilo budući da je tempo u duelu sa Zrinjskim bio na visokom nivou. Bordo ekipa je favorit s kim god da igra u BiH, ali mi se ne predajemo, mi tražimo svoju šansu kroz dvije utakmice.

Husref Musemić u Kupu Bosne i Hercegovine ne može računati na usluge Lazića i Šećerovića koji su u prvom dijelu sezone nastupali za Željezničar u Kupu BiH, dok se od povrede još uvijek nije dovoljno oporavio Senad Karahmet.

Prvi polufinalni duel Kupa BiH između Sarajeva i Mladosti DK na rasporedu je u srijedu 12. aprila 2017. godine na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' u 18 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Dragan Petrović (Banja Luka) sa asistentima Amerom Macićem (Mostar) i Čedomirom Vičićem (Ugljevik), dok će četvrti sudija biti Zoran Grbić (Prijedor). Dodatne sudije iza golova su Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo) i Husein Terzić (Travnik). Za delegata susreta imenovan je Ferid Čovčić (Goražde), dok je posmatrač suđenja Alija Lizde (Mostar). 

Edis Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u