KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Utakmica u Bijeljini ipak odigrana do kraja

10.08.2016. - Mada su internet radio i tv mediji objavili da je utakmica između Radnika i Mladosti završena zbog nevremena prije isteka 90 minuta, utakmica je poslije dva prekida odigrana do kraja, a u sudijskoj nadoknadi ekipa iz Doboja imala je priliku da osvoji i sva tri boda

prekid_bijeljinaStadion u Bijeljini tokom prekida utakmice

Pokušavali smo uspostaviti nekoliko kontakata sa zvaničnicima Fudbalskog kluba Mladost, međutim nisu nam se javljali. U jednom trenutku smo imali i službenu potvrdu da je susret prekinut u 85. minutu, međutim samo su sudionici događaja na stadionu u Bijeljini znali šta se događa i koliko će se igrati. Čak je i radio prenos utakmice prekinut potvrdom službenih lica Nogometnog saveza da će takmičarska komisija donijeti konačnu odluku u skladu sa propisima. Međutim poslije takvih izjava, a nakon drugog prekida od 15-20 minuta, utakmica u Bijeljini je ipak nastavljena i odigrana do kraja.

Zvanično je to objavljeno i na službenoj web stranici FK Mladost, gdje je saopšteno: “Nakon prvog prekida svi su očekivali da se utakmica neće nastaviti, jer su uslovi bili katastrofalni, ali nakon 15. minuta fudbaleri su prvi put istračali na teren, da bi se nakon tri minute opet vratili u svlačionice zbog udara groma iza gola.Potom je opet nastupila pauza koja je trajala više od 15. minuta, da bi sudije odlučile da uprkos svemu nastave susret. U tih preostalih 10 minuta, naši fudbaleri su uspjeli sačuvati rezultat 0:0, iako je Radnik konstantno napadao, a s druge strane Aldin Šišić je u sudijskoj nadoknadi propustio stopostotnu priliku kada je sam istrčao na golmana Lučića”.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u