KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Utakmica Radnik - Mladost prekinuta zbog nevremena

10.08.2016. - Zbog nevremena (mraka i jake kiše) susret je prekinut u 85.minuti kod rezultata 0:0. S obzirom da je odigrano više od 80% prema čl.63. Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH, utakmica će se registrirati postignutim rezultatom

mladost_ekipa_16_jesen

Opterećeni lošim startom i imperativom pobjede, igrači Radnika su na otvaranju utakmice djelovali konfuzno i Mladost je bila opasnija. U 7.minuti Brkić je postigao pogodak, ali je poništen zbog ofsjada jednog od njegovih suigrača. Dvije minute kasni u prilici je bio Obradović, ali je Franko Lalić uspio odbraniti njegov udarac. Uzvratio je Jusufović poslije drugog uzastopnog kornera Mladosti, ali je njegov udarac otišao preko gola. Domaći su tek u zadnjih desetak minuta prvog dijela igre uspjeli konsolidirati redove, ali bez pravih prilika. U 42. minuti u šansi je bio Mićo Kuzmanović, ali je štoper Jakovljević izblokirao njegov udarac.

Početak drugog poluvremena obilježen je lošim vremenskim uvjetima. Igrači Radnika krenuli su nešto ofanzivnije i preko Srećkovića zaprijetili, ali njegov udarac otišao je pored lijeve stative. U kontri je Nemanja Asanović mogao opasnije ugroziti golmana Lučića, ali je slabo šutirao.U 66.minuti Dino Beširević je pao u šesnaestercu Mladosti, domaći su tražili kazneni udarac, ali sudija Terzić nije smatrao da se radilo o prekršaju.

U 81. minuti utakmica je prekinuta zbog nevremena.Snažna kiša i mrak utjecali su da sudija Terzić prekine susret. Nakon petnaestomunutnog prekida glavniji sudija Husein Terzić izašao je na teren sa kapitenima Stankom Ostojićem i Aladinom Isakovićem i donio odluku da se utakimica nastavi. Nakon samo dvije minute igre zbog jake grmljavine i mraka meč je definitivno prekinuo u 85. minuti.

Odluku o ishodu ovog meča donijet će Takmičarska komisija. Međutim, izvjesno je da će utakmica biti registrirana postignutim rezultatom (0:0) jer je do prekida došlo iz opravdanih razloga (nevremena, grmljavine i mraka), a odigrano je više od 80% regularnog vremena određenog za igru, kako je regulirano čl.63 Pravilnika o nogometnim / fudbalskim takmičenjima Bosne i Hercegovine.

Osvajanjem boda u Bijeljini, Mladost je nastavila seriju uspjeha na otvaranju nove sezone i dala do znanja da će ponovo igrati značajnu ulogu i ozbiljno konkurisati za Ligu za prvaka, što je trener Rahimić sebi i igračima postavio za cilj uoči početka prvenstva.

Mladost je protiv Radnika igrala u ovom sastavu: Lalić, Sušić, Karahmet, Isaković, Jusufović,Musić, Bošković, Brkić, Rizvanović(Šišić), Asanović(Hodžić) i Kuzmanović.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u