KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Uspostavljanje Kreativnog inovacijskog centra

29.10.2018. - Potpisan memorandum o suradnji udruženja Alternative Kakanj i JU KSC Kakanj na uspostavljanju Kreativnog inovacijskog centra Kakanj

kkicvelika
Aldin Šljivo, Direktor JU KSC Kakanj i Maksuma Topalović, izvršna direktorica Alternative potpisali su danas 29.10.2018. Memorandum o razumijevanju sa jasno definiranim ciljevima uspostavljanju Kreativnog inovacijskog centra Kakanj.

KICK će biti smješten u zgradi Omladinskog centra pri JU KSC Kakanj i stavljen u funkciju podrške mladima u pokretanju i razvoju biznisa i društvenih inovacija. KICK je namijenjen pojedincima i timovima s poslovnim idejama, voditeljima društvenih promjena, startupima, IT stručnjacima, studentima i učenicima srednjih škola, freelancerima, te predstavnicima potpornih institucija i svim osobama koje žele ostvariti poslovne kontakte i mentorsku podršku.

Prvi koraci su adaptacija prostora po ugledu na suvremene centre sličnog karaktera, istraživanje potreba poslovnog i potreba društvenog sektora a zatim edukacija i mentorska podrška u razvoju biznisa i projekata.Tim povodom je danas gosti u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre bili Maksuma Topalović, Dženan Šarić, Naida Bukvić i Aldin Šljivo. Cilj posjete načelniku bio je predstavljanje projekta pod nazivom “Kreativni inovacijski centar Kakanj – KICK” na čijoj realizaciji vrijedno radi Udruženje “Alternative” Kakanj, a podršku pruža Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj. 

kodnacelnika

Podršku projektu pruža i Tvornica cementa Kakanj kroz donaciju dijela računarske opreme, a u realizaciju projekta će se uključiti i Općina Kakanj kroz pomoć pri adaptaciji prostorija za Kreativni inovacijski centar.
KICK je podržan u okviru projekta “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)”, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Saznajte više klikom na: kick.ba  ili na: facebook.com/kick.kakanj

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u