KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Uspješna sezona kadeta i juniora Mladosti

10.06.2017. - Utakmicama 33. kola na MGM Farm Areni između Mladosti DK i Zrinjskog spuštena je zavjesa na još jednu Omladinsku premijer ligu Bosne i Hercegovine

juniorimladosti2

U drugoj premijeligaškoj sezoni kadeti i juniori Mladosti su znatno napredovali u odnosu na premijernu sezonu

Kadeti Elvira Kozice su sezonu završili na šestoj poziciji sa 50 osovojenih bodova, uz skor od 14 pobjeda, osam remija i 11 poraza i gol razliku 40:39. Kadeti Sarajeva su prvaci BiH sa 81 osvojenim bodom, dok je na drugom mjestu završio Željezničar sa dva boda manje.


Čerimić Adnan je bio najbolji golgeter kadeta dobojskog tima sa 22 postiga golova (12 u prvom dijelu sezone u Čeliku i 10 u drugom dijelu sezone u ekipi Mladosti DK). Ujedno Ćerimić je i drugi strijelac kadetske lige. Begić Amar je postigao šest, a Duraković Benaris četiri gola. Po tri su postigli Bajrić Kerim i Čolak Nedim, a po dva Jašarspahić Belmin i Muslić Amar. Jedan gol u protekloj sezoni u dresu kadeta Mladosti postigli su i Domnik, Hadžić Omer i harun Mehić, Mrkalić i Porča.

-Strašno je talentovana ova generacija kadeta koju imamo. Iz ove generacije ako nastavimo sa njima kvalitetno raditi kroz nekoliko godina mogu se stvoriti dva ili tri seniorska igrača koji će imati zapaženu ulogu u timu. Prezadovoljan sam onim što su ovi momci uradili u ovoj sezoni i evidentan je njihov napredak. Njih 10 ili 11 sa ovom sezonom prelaze u juniore, pa samim tim će i juniori biti kvaltetniji naredne sezone. S druge strane dolazi nam nekoliko dječaka iz pionirske selekcije koji su prvaci ZDK što dovoljno govori o kvaliteti tih dječaka. Nema sumnje da nas očekuje zanimljiva ali i uspješna naredna sezona, rekao je u izjavi za KakanjLive trener kadeta Mladosti Elvir Kozica.

Juniori Mladosti su imali nešto lošiji plasman u odnosu na svoje mlađe kolege. Sezonu su okončali na devetoj poziciji sa 31 osvojenim bodom, odnosno sa devet pobjeda,četiri remija i 20 poraza uz gol razliku 38:73. Tri juniora Mladosti su se posebno istakla. Prvenstveno se misli na Mustafu Mušiju i Imada Rondića, ali i talentovanog Armina Traku. Prva dvojica su odradili i pripeme sa seniorima i bili u konkurenciji za nekoliko susreta seniorske Premijer lige BiH, čak i upisali minutažu u Premijer ligi BiH. Mustafa Mušija je u juniorskoj konkurenciji u protekloj sezoni postigao 12 golova, dok je gol manje postigao Armin Trako. Zahid Škulj je ostigao tri gola, a po dva su postigli Smajić, Jusić i Rondić, dok su se u strijelce u protekloj sezoni upisali još Dedić, Sejdić, Vehab, Merdžić i Šarić.

-Ove sezone smo osvojili tri puta više bodova u odnosu na premiejrni nastup naših dječaka u Omladinskoj Premijer ligi BiH. To samo po sebi govori koliko smo napredovali. Bilo je potrebno vrijeme ovim dječacima da se navikni na ovaj sistem rada i mi očekujemo prave rezultate tek naredne godine. Ukupno sedam igrača je završilo da juniorskim stažom, pet sada, dok su dva igrača raniej prestala sa igranjem, a naredne sezone nam dolazi znatan broj talentovanih dječaka iz kadetske selekcije i vjerujem da ćemo napraviti sjajne rezultate, rekao je trener juniora Admir Goga.

pet_juniora

Za pet igrača juniora uručen je certifikat da su uspješno prošli omaldinsku školu FK Mladost DK budući da im sa završetkom ove sezone ističe i juniorski staž. To su: Almedin Javoraš, Mustafa Mušija, Elvedin Smajić, Elvis Merdžić i Amer Vehab. Uprava Mladosti će nekima od njih ponuditi ugovor, a potom ih poslati na ''kaljenje'' u Prvu ligu Federacije BiH.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u