KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Uspješan početak korištenja podzemnih kontejnera

28.09.2016. - Podzemni kontejneri su uponedjeljak 26. septembra pušteni u rad, a u utorak 27. septembra izvršeno je prvo pražnjenje i transportovanje otpada iz njihove unutrašnjosti

Uradili su to radnici Javnog preduzeća “Vodokom” Kakanj. Pražnjenje se vrši pomoću daljinski upravljanog mehanizma koji je ugrađen na kamion “Vodokoma”.

Prvi dan korištenja podzemnih kontejnera može se ocijeniti uspješnim.

Još jednom se pozivaju građani da kabasti otpad  ne ostavljaju  pored kontejnera. U takvim slučajevima potrebno je pozvati Javno preduzeće „Vodokom“ Kakanj koje će izvršiti odvoz krupnog otpada. Dakle, svi oni koji žele izbaciti stari namještaj, bijelu tehniku i slično trebaju samo pozvati broj 032/555 512 nakon čega će na lice mjesta doći namjensko vozilo „Vodokoma“ i besplatno izvršiti odvoz ovog krutog otpada.

Podzemni kontejneri stalno obilaziti i nadgledati, da će se svaka incidentna situacija detaljno istraživati uz pomoć video-nadzora i da će svaka nesavjesna radnja biti oštro sankcionisana. Novčane kazne za ovu vrstu prekršaja se kreću u rasponu od 300 do 1.000 KM.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u